Egzama Tedavisi ve Mantar Hastalığı Tedavisi

Egzama Tedavisi ve Mantar Hastalığı Tedavisi

Egzama tedavisi ve mantar hastalığı tedavisi arasında bile benzerlikler vardır. Egzamayı teşhis etmenin zorluğunun bir kısmı, orada başka birçok benzer cilt rahatsızlığının olmasıdır. Sedef hastalığı, Rosacea veya mantar hastalığı. Tüm bu koşullar kızarıklığa, kuru cilde ve kaşıntıya neden olabilir, ancak aralarında ince farklar vardır. Peki ya ayağınızda kırmızı, ağrılı çatlaklar ve kuru cilt oluştuğunu farketmeye başlarsanız? Hangisi, egzama hangisi mantar hastalığı? Steroid veya mantar önleyici krem tedavi eder mi?

Farkı söylemenin en iyi yolu, cilt doktorunuza danışmak olacaktır. Her ikisinden de korkunç belirtiler varsa, doktora görünmek bir gerekliliktir. Neye sahip olduğunuzu tam olarak öğrendikten sonra, mantar hastalığı durumunda onu temizleyen veya egzama durumunda sakinleştiren bir şey reçete edebilirler.

Benzer semptomlarla ortaya çıksalar da, mantar hastalığı ve egzaması aslında o kadar da benzer değildir. Biri inanılmaz derecede bulaşıcıdır, diğeri ise değildir. Bunlardan birinin sizde olduğundan şüpheleniyorsanız, derhal doktora gitmeyi düşünmelisiniz. Kaşıntı ve ağrı ile de uğraşmak zorunda kalmadan bütün gün ayakta olmak yeterince zordur.

Tedavileri

Örneğin egzama tedavisi, topikal kortizonlu kremlerle; mantar hastalığı tedavisi, topikal mantar önleyici kremlerle gerçekleştirilir. Mantar hastalığı tedavisinde kortizonlu krem uygularsanız mantar enfeksiyonu kötüleşecek ve yayılacaktır.

Diğer egzama türlerinde olduğu gibi, tetikleyicilerinizi bilmek ve bunlardan kaçınmak, semptomlarınızı şiddetlendirmekten kaçınmanın en iyi yoludur. Ayak egzamasından muzdarip olduğunuzda, buna çoraplarınızda bulunan tüm alerjenler veya tahriş edici maddeler dahildir. Dishidrotik egzamadan muzdaripseniz, cildi daha da tahriş edeceği ve enfeksiyon riskini artıracağından egzama tedavisi için kabarcıkların patlamasını önlemek önemlidir.

Mantar hastalığı tedavisinde ise topikal kortikosteroid kremler ve merhemler, Sistemik kortikosteroidler, antibiyotikler, antiviral ve antifungal ilaçlar, antihistaminikler, topikal kalsinörin inhibitörleri gibi ürünler danışacağınız dermatolog tarafında reçete edilebilir. Bunlar iltihap önleyici ilaçlardır ve iltihaplanma ve kaşıntı gibi egzamanın ana semptomlarını hafifletmelidir. İnsanlar bunları doğrudan cilde uygulayabilirler. Enjeksiyon veya oral tablet olarak mevcuttur. İnsanlar bunları yalnızca kısa süreli kullanmalıdır. Ayrıca, kişi durum için halihazırda başka bir ilaç almıyorsa, bu ilaçları bıraktıktan sonra semptomların daha da kötüleşebileceğini not etmek önemlidir. Durumun kendisi şu anda tedavi edilemez olsa da, her kişinin özel bir tedavi planı olmalıdır. Ayrıca, bir cilt bölgesi iyileştikten sonra bile, tekrar kolayca tahriş olabileceği için bakıma devam etmek önemlidir.

Detaylı bilgi için; https://www.ertugrulaydemir.com/mantar-hastaliklari-tedavisi/

Bu haber toplam 15905 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
Sağlık