Cemevi İstinye'de yapılacak

Cemevi İstinye'de yapılacak
Sarıyer’de yaşayan Alevi vatandaşların yıllardır beklediği Cemevi İstinye’de inşa edilecek.

İstinye’deki Türkiye Futbol Federasyonu’nun karşısında bulunan yeşil alanın bir kısmı meclis kararı ile cemevi yapılması için sosyal ve kültürel tesis alanı olarak değiştirildi. Cemevi ile ilgili karar Sarıyer Belediye Meclisi’nde grubu bulunan AK Parti, CHP ve MHP’nin desteği ile geçti.

Konuyla ilgili bilgi veren CHP Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Erdal Sarıgöl, “Mevcut imar planında yeşil alan olarak düzenlenen Türkiye Futbol Federasyonu karşısındaki bu alanın bir kısmını sosyal ve kültürel tesis alanı olarak değiştirmek istiyoruz. Burada bir Cemevi yapılmasını istiyoruz. Alevi vatandaşlarımızın cenazelerini bile Okmeydanı’nda kaldırdıkları için Sarıyer’deki alevi vatandaşlarımıza hizmet vermek adına bu çalışmayı başlatmak istiyoruz. Bu konuda bize destek veren CHP’li, AK Partili ve MHP’li meclis üyesi arkadaşlarıma Sarıyer halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.



AK Parti ve MHP’den de destek geldi
AK Parti Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Üyesi Halil Canarıkan da Sarıyer’in ihtiyacı olan cemevine destek verdiklerini belirterek, “Uzun zamandır Sarıyer’imizin cemevine ihtiyacı vardı. Bu konuda meclisimiz ilk açıldığında önerge vermiştik. Aradan 3 yıl geçince bu zamana kısmet oldu. İnşallah bu dönem bitene kadar cemevi yapılır. Bu konuda her türlü katkı ve öneri sunmaya hazırız” dedi. MHP’li Erol Akkuş da daha önce cemevi yapılması için önerge verdiklerini belirterek her türlü katkıyı sunacaklarını söyledi.

Bu haber toplam 1705 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT