Zekeriyaköy'ün ilk kursiyerleri sertifikalarını aldı

Zekeriyaköy'ün ilk kursiyerleri sertifikalarını aldı
Zekeriyaköy Halk Eğitim Merkezi’nin ilk kursiyerlerine sertifikaları verilip, yapılan çalışmalar sergilendi.
Yeni ilkokul binası yapıldıktan sonra Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından vatandaşlara çeşitli alanlarda kurs verilip, eğitilmeleri için kullanılmaya başlayan Zekeriyaköy Halk Eğitim Merkezi’nin ilk kursiyerlerine sertifikaları verilip, yapılan çalışmalar sergilendi. 
Zekeriyaköy Halk Eğitim Merkezi’ndeki sertifika töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, “Yapılan çalışmaların bizim için önemi ve değeri büyüktür. İmkanlarımız dahilinde gerekli tüm desteği vereceğiz. Ayrıca bu kursların diğer köylere de yayılması için çaba harcayacağız” dedi.

zekeriyakoyic2.jpg
 
İlçe protokolü Zekeriyaköy’deydi
Sarıyer Halk Eğitim Merkezi ve Zekeriyaköy Muhtarlığı tarafından organize edilen sertifika törenine Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman bir başka programda bulunması gerektiği için katılamazken eşi Zeynep Karaman törene katılanlar arasında yer aldı. Ayrıca Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Fırat Işık, Müftü İbrahim Gemici, Kaymakamlığa bağlı daire müdürleri, muhtarlar ve köy halkı katıldı.

zekeriyakoyic4.jpg

Kurs sayısı artacak
Sarıyer Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Çelik törende yaptığı konuşmada Zekeriyaköy’de yaşayanların, verilen kurslara gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade edip, gelecek dönemlerde kurs sayısını artırmayı planladıklarını söyledi.

zekeriyakoyic3.jpg

Muhtar Özkaya, Zekeriyaköy’e hareketlilik geldi
İlkokul binasının halk eğitim merkezi olarak tahsis edilmesinin Zekeriyaköy’e bir hareketlilik getirdiğini, kursa katılanlar arasında yaşanan arkadaş ve dostluk duygularının tüm köye yayıldığını ifade eden Muhtar Semra Özkaya ise İngilizce, dikiş, resim ve tiyatro kursuna toplam 117 kişinin müracaat ettiğini ve bu dönem mezun olanlara sertifikaları verilirken, dikiş ve resim kurslarına katılanların yaptığı çalışmalardan beğenilen bir sergi oluşturulduğunu söyledi. Özkaya, Zekeriyaköy’e gösterilen ilgi nedeniyle başta Kaymakam Ömer Karaman olmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi’ne teşekkür etti.

Kursiyerlerin yaptığı çalışmaların sergilendiği törende yine kursiyerler tarafından yapılan çeşitli yemek ve tatlıların ikram edildiği mini kokteylle sona erdi.

zekeriyakoyic1.jpg

Bu haber toplam 10161 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT