Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi taşınıyor

Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi taşınıyor
Sanayi sitelerinin şehir dışına alınması kapsamında yürütülen çalışmada Maslak’taki Atatürk Oto Sanayi Sitesi’nin hak sahipleri taşınacak yer için kararını verdi.

Sanayi sitelerinin şehir içinden şehir dışına taşıma çalışması çerçevesinde Maslak’ta 360 dönüm üzerine oturan sanayi sitesinde toplam 2 bin 56 işyerinin hak sahipleri kentsel dönüşüm projesine ‘evet’ dedi. MASKOOP (Maslak İstanbul Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi), yeni sanayi sitesi olarak da Silivri Alipaşa’yı belirledi.

Başkan Işıklar; ‘Burası tarım arazisidir”

Kooperatif, dükkân karşılığı anlaştığı arazilere herhangi bir resmi kurumdan izin almadan buraya, “Bu alan MASKOOP S.S Maslak Sanayi Sitesi Proje alanıdır” tabelası astı. Kooperatif projeyle ilgili sadece parsel sahipleriyle mahalle muhtarlarını bilgilendirmiş. Başkan Özcan Işıklar, “Silivri Alipaşa Mahallesi, TEM Kuzeyi kenarında kalan 2 bin 500 dönüme yakın tarım arazisidir. Bu araziler tarım alanıdır. Ruhsata tabi değil” dedi. Alipaşa Mahallesi’ne yapılması planlanan MASKOOP Sanayi Sitesi Projesi’nin 1 milyar 250 milyon dolarlık bir proje olduğunu söyleyen proje sahipleri, projenin Temmuz 2017 tarihinde başlayacağını, 2020’de ise tamamlanacağını ifade ettiler.

Silivri’ye ciddi anlamda katkısı olacak; 20 bin kişiye istihdam!

Kooperatif Başkanı Yusuf Sungur ise  “Proje alanımız kısmi imara uygun olup, kesinlikle tarım arazisi kapsamında değildir. Özcan Işıklar yapmış olduğu açıklamayla MASKOOP, projemize zarar vermeye çalışılmıştır. AB normlarındaki çevreci olan bu projede, yaklaşık 20 bin kişiye iş olanağı sağlanacağı gibi, Silivri İlçesi halkına da ciddi oranda gelir akışı sağlayacaktır” diye konuştu.

Arsaya dönüşümü mümkün

Tarla arsa cins değişikliği işleminin yapılabilmesi içinde tarlanın:  1/1000 Ölçekli imar planı içinde kalması gerekmektedir. İmar planı hükümleri çerçevesinde tapuda ‘tarla’ olan nitelik ‘arsa’ya dönüşebiliyor.

Bu haber toplam 52960 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum