TEKME ATAN SALDIRGAN TUTUKLANDI

TEKME ATAN SALDIRGAN TUTUKLANDI
Maslak’ta şort giydiği için Hemşire Ayşegül Terzi'ye otobüste tekme atan Abdullah Çakıroğlu çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hemşire Ayşegül T.'ye şort giydiği gerekçesiyle tekme atan ve dün çıkartıldığı savcılıkça serbest bırakıldıktan sonra gözaltına alınan Abdullah Çakıroğlu, bir kez daha Anadolu Adliyesi'ne sevkedildi.

TUTUKLANDI

Tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Çakıroğlu, tutuklandı.

"GİYİMİNİ BEĞENMEDİĞİMİ DÖVERİM" DEMİŞTİ

İfadesinde "Giyimini beğenmediğimi döverim" diyen Çakıroğlu, "Halkı kin ve nefrete teşvik etmek" ve "Bir kimsenin inanç, düşünce veya kanaatlerinden kaynaklanan yaşam tarzına ilişkin tercihlerine müdahale etmek" suçlarından savcılıkça sorgulandı.

Savcılık, saldırganın Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 216'ıncı maddesine göre tutuklanmasını istemişti. Söz konusu madde, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunu içeriyor.

TCK'nın 216'ıncı maddesinin birinci fıkrası şöyle: "Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır."

Savcılık dosyasında bir başka suçlama ise, inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engellemeydi. TCK'nın 115'inci maddesi, bu suç için bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasını öngörüyor.

Saldırgan, savcılık sorgusunda susma hakkını kullandı

Bu haber toplam 30190 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT