Zekeriyaköy'de otobüs şarampole yuvarlandı: 5 ölü

Zekeriyaköy'de otobüs şarampole yuvarlandı: 5 ölü
Zekeriyaköy'de düğüne giden bir midibüs şarampole yuvarlandı. İlk belirlemelere göre 5 kişi öldü 25 kişi yaralandı.
Zekeriyaköy yolunda Kilyos’a düğüne gidenleri taşıyan midibüsün freni patladı. Kontrolden çıkan araç karşı şeride geçerek şarampole yuvarlandı. Kaza sonrası 5 kişi yaşamını yitirirken, 25 kişi de yaralandı. Kaza, saat 19.45 Sarıyer Zekeriyaköy yolunda meydana geldi. İddiaya göre, Beylikdüzü’nden Kilyos’taki düğüne gidenleri taşıyan Atilla Onruk (52) idaresindeki 34 DD 0449 plakalı midibüsün seyir halindeyken freni patladı. Kontrolden çıkan araç karşı şeride geçerek önce 34 UV 7545 plakalı otomobile çarptı, ardından da ağaçlık alandan 5 metrelik şarampole yuvarlandı. Kaza sonrası 5 kişi olay yerinde hayatı kaybederken, ilk belirlemelere göre 5’i ağır 25 kişi de yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. 
 
Yaralılardan 11’i Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, 7’si Maslak Acıbadem Hastanesi’ne, 3’ü Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, 3’ü Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, 1’i Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemeleri halen devam ederken, ölenlerin kimliklerinin belirlenmesi için çalışmaların devam ettiği bildirildi. 

zkoy1-002.jpg

Düğün sahiplerinden Ahmet Pekmez ne olduğunu anlamadıklarını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: "Bahçeköy'den seyir halinde düğün yerine geliyorduk. Önümüzdeki minibüs Zekeriyaköy virajında ya hızlı girdi ya da freni patladı. Birden takla attı. Düğüne giden yolcuları taşıyordu. Beylikdüzü'nden geliyordu. Kilyos'da ki salona gidiyorduk. Buraya gelene kadar bir sorun yok Zekeriyaköy'e gelince burada kaza oldu. Freni patladı herhalde takla attı ve düştü. Düğünümüz perişan oldu."

zkoy2.jpg
 

 

Bu haber toplam 6192 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT