Taksiciden İstanbul trafiğini rahatlatacak 80 proje

Taksiciden İstanbul trafiğini rahatlatacak 80 proje
23 yıllık Sarıyerli taksi şoförü İstanbul trafiğini rahatlatacak 80 proje çizdi.

23 yıldır taksi şoförlüğü yapan Sarıyerli Salih Altunışık, ufak tefek değişikliklerle İstanbul trafiğini 10 günde rahatlatacak 80 proje hazırladı. Sarıyer Manşet Gazetesi'ne konuşan Altunışık, kaldırım düzenlenmesi, trafik ışıkları ve yöne değişikliği ile trafiğin kilitlendiği noktalarda yapılacak küçük değişikliklerle sorunların çözülebileceğini söyledi.

Bazı projeleri uygulanmış

Mesleği gereği şimdiye kadar 1 milyon 200 bin kilometre yol yaptığını belirten Altunışık, İstanbul trafiğinde yaşadığı sorunları bölgelere göre çözüm önerileriyle birlikte projelendirmiş. Elindeki projeleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş'ye gönderen Altunışık’ın önerileri bazı noktalarda uygulanarak başarılı olduğu görülmüş. Örneğin; 1. Levent Çarşı düzenlenmesi, Zincirlikuyu’dan Ulus’a bağlanan ışık düzenlenmesi, Gayrettepe Villa Cad. tek yöne çekilmesi gibi düzenlemeler Altunışık’ın önerileriyle yapıldığını ve başarılı olunduğunu belirtiyor. Altunışık yazdığı mektupla çalışmalarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da anlatmış.

İstanbul’u rahatlatacak 80 projesi var

Şuanda diğer projelerin hayata geçirilmesini beklediğini ancak Büyükşehir Belediyesi’nden nedense bir cevap alamadığını vurgulayan Altunışık, Levent Kanyon, Baltalimanı ve Maslak trafiğini çok rahat çözebileceğinin söyledi. 80 proje ile İstanbulluların çok rahat edebileceğinin de altını çizdi.

Sarıyer’de de trafiğin sıkıştığı bazı noktalarda çalışma yaptığını belirten Altunışık, özellikle Ayazağa’nın içi, Baltalimanı ve Maslak Büyükdere caddesinde yapılacak küçük değişikliklerin binlerce insanın trafik sorununu çözebileceğini belirtti.  Düzenlemeler yapılırken sürücülerin kesinlikle dikkate alınmasını ve görüşlerinin alınması gerektiğini belirten Altunışık projelerine de destek istiyor.

Bu haber toplam 34873 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT