Sarıyer’in köyleri alarm veriyor

Sarıyer’in köyleri alarm veriyor
Köy muhtarları toplanıp sorunlarını meclise taşıdı.
Zekeriyaköy, Uskumruköy, Gümüşdere, Kısırkaya, Kilyos, Garipçe ve Demirciköy’ün aralarında bulunduğu Sarıyer’in köy muhtarları bir araya gelerek sorunlarının çözümü için Sarıyer Belediye Meclisi’ne yazılı bir dilekçe verdi. Muhtarlar köylerin altyapı, imar, yol, su ve 3. Köprü’nün olumsuz etkilerinden kaynaklanan sorunlarının çözülmesini istedi. 


Tünel çalışması hızlandırılsın 

Köy muhtarları verdikleri dilekçede; “Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Uskumruköy Halı Saha açılışında yöre halkına vermiş olduğu 2. Tünel çalışmalarının bir an önce başlatılması, yakın gelecekte faaliyete geçecek olan 3. Köprü yolunun bölgede oluşturacağı yoğun araç trafiğine çözüm olacağını düşünmekteyiz. Bu nedenle 2. Tünel çalışmalarının hızlandırılması hem bölgemiz hem de Sarıyer ilçesi için büyük önem arz etmektedir” dedi.
 

Altyapı alarm veriyor 

Köylülerin birçok ciddi sorunla karşı karşıya olduğunun altı çizilen açıklamada, “Halk sağlığını yakından ilgilendiren ve tehdit eden, daha öncede belediyemize takdim edilen raporlarda da görüldüğü üzere, fosseptiklerden derelere akan suların oluşturduğu ciddi riskler, altyapı sorunları, derelerin ıslah edilmesi ve bütün problemlerin temel kaynağı olan arıtma tesisi ihtiyacının, bölgenin hassasiyetleri de dikkate alınarak çözüme kavuşturulması” ifadelerine yer verildi.
 

Yollar yetersiz 

Bölgedeki yolların gerek 3. Köprü çalışmaları nedeniyle gerekse dar olmaları nedeniyle her an bir can ve mal kaybına neden olunabileceği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “3. Köprü çalışmaları nedeniyle bölgemizdeki yolların fevkalade bozulduğu, birçoğunda ışıklandırma aydınlatılması yoktur veya yetersizdir. Yol çizgilerinin de olmayışı trafik seyrini olumsuz etkilemekte kış aylarında buzlanma ve yağmur nedeniyle hafriyat kamyonlarının yollara döktüğü çamurların trafik açısından büyük tehlike yarattığı ve birçok kaza meydana geldiği bilinmektedir. Ayrıca Zekeriyaköy’den başlayıp bütün köylerin ortak kullandığı 1. Cadde’nin genişletilmemiş olması bu sorunların çözülmemesi halinde ileride telafisi olamayan can ve mal kayıplarına sebebiyet vereceği endişesini taşımaktayız. Bu yolun bir an önce genişletilmesi için gerekli çalışmaların başlatılmalıdır. Bu sorunların bir an önce çözülmesi gerekmektedir.”

Bu haber toplam 18144 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum