Sarıyer'de meclis yeni yıla gergin başladı

Sarıyer'de meclis yeni yıla gergin başladı
Sarıyer’in gecekondu mahallelerinden yüzlerce kişinin takip ettiği, 2017'nin ilk meclis toplantısı gergin başladı.

Meclis toplantısı, yılbaşı gecesi Ortaköy'deki ünlü gece kulübü Reina'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun yaşanan terör olaylarını kınama konuşmasının ardından sözü AK Parti ve CHP’nin grup başkan vekillerine verdi. Grup Başkan Vekillerinin konuşmaları sırasında gergin anlar yaşandı. 

CHP Grup Başkan Vekili Gökan Zeybek’in konuşmasındaki, “Bu ülke ne zaman Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh cihanda sulh” sözünden uzaklaştıysa sürekli bir sorunlarla baş başa kalmıştır. Şimdi de öyle bir dönemi yaşıyoruz” sözlerine AK Parti grubu tepki gösterdi. Zeybek’in konuyu başka bir alana çektiğini söyleyen AK Parti grubu ayağa kalkarak Zeybek’in sözlerini geri almasını istedi. Zeybek, “Atatürk’ün adı anılınca neden rahatsız oluyorsunuz” sözleri ise AK Parti grubunu tepkisini daha da arttırdı. Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun’un araya girmesiyle tartışa bitti.

Nurettin Çelik; Biz millet olarak bu oyuna gelmeyeceğiz

Toplantıda önce söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Çelik, ülkemizin zor günlerden geçtiğini belirterek, “Bu millet çok zor günlerden geçti. Biz bu ülkeyi kimseye yerdirmedik yedirmeyeceğiz. Bir karış toprağımızı vermeyeceğiz. Şer güçler ülkemizi karıştırmak için çeşitli provokasyonlar yapıyor. Biz millet olarak bu oyuna gelmeyeceğiz. Gün birlik ve beraberlik günüdür” dedi.

meclis-ic1.jpg

Zeybek; “Burada mülkiyet hakkını konuşurken yaşam hakkımız tehlikede”

Çelik’in ardından kürsüye çıkan CHP Grup Başkan Vekili Gökan Zeybek ise yaptığı konuşmada, "Aralık ayından bu yana geçen sürede Adana’da bir yurtta çocuklarımız yandı. Ardından Beşiktaş’ta polislerimizi şehit verdik. Ardından Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerlerimiz şehit oldu. Ardından Rus Büyükelçi bir terörist tarafından öldürüldü. 2016’nın son gecesinde de Reina’da 39 kişi teröre kurban gitti. Biz burada mülkiyet hakkını konuşurken neredeyse yaşam hakkımız tehlikede” dedi. 

Zeybek’in konuşmasında yer alan “Bu ülke ne zaman Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh cihanda sulh” sözünden uzaklaştıysa sürekli bir sorunlarla baş başa kamıştır. Şimdi de öyle bir dönemi yaşıyoruz” sözlerine AK Parti grubu tepki gösterdi. Gökan Zeybek’in konuyu başka bir alana çektiğini söyleyen AK Parti grubu ayağa kalkarak Zeybek’in sözlerini geri almasını istedi.

AK Parti’li Nurettin Çelik “Gökan Zeybek sanki burada Atatürk’e karşıymışız gibi bir algı oluşturuyor. Bu çok yanış bir şey sözlerini geri almasını istiyoruz” dedi. Diğer meclis üyeleri de kürsüye müdahale etti.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 3682 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum