Sarıyer'de hangi partiden kimler öne çıkıyor?

Sarıyer'de hangi partiden kimler öne çıkıyor?
Yerel seçimlere 8 ay gibi kısa bir süre varken kulisler hareketlendi. İşte kulislerde adaylık için ismi geçen kişiler...

Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlere 8 ay gibi kısa bir süre kaldı. Genel seçimlerin de geride kalmasıyla tüm hesaplar yeniden yapılıyor. Siyasi partilerde bir yandan ilçe kongreleri devam ederken, diğer yandan belediye başkan adaylıkları için kulisler hareketlendi. Kulislerin en hareketli olduğu ilçelerin başında ise Sarıyer geliyor.

CHP’de üç dönemdir oyunu her seferinde artırarak seçilen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yeniden adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Şükrü Genç de birçok yerde yaptığı açıklamada yeniden aday olduğunu açıklamıştı. Sarıyer’i kazanmak isteyen AK Partililerin en büyük beklentisi ise Şükrü Genç’in yeniden aday olmaması. 

CHP’de durum böyleyken, AK Parti’de ise kulisler gün geçtikçe hareketleniyor. AK Parti’de belediye başkan adaylığı için konuşulan çok sayıda isim var. Bu isimler birçok özelliği ile ön plana çıkıyor. Adaylık için ismi geçenlerin başında mevcut İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun geliyor. Türkiye’nin en popüler imamıyken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yakası Mezarlıklar Müdürlüğü’ne getirilen İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun daha sonra ilçe başkanı olarak atanmıştı. 

AK Parti’de ismi geçen diğer bir isim ise daha önce Yusuf Tülün döneminde belediye başkan yardımcılığı yapan Şems Çakıroğlu. Devlet Demir Yolları’nda daire başkanlığı yapan Çakıroğlu, Sarıyer’de kabul gören bir isim olarak öne çıkıyor. Özellikle ilçe yönetiminde Şems Çakıroğlu’na yakın çok sayıda isim bulunuyor. Bayram ziyaretleri ve çeşitli programlara davet edilen Çakıroğlu’nun ismi kulislerde ısındırılmaya başlandı. Aslen Trabzonlu olan Çakıroğlu, AK Parti’nin Sarıyer’deki popüler isimlerinden… 

AK Parti kulislerinde son dönemde en çok konuşulanların başında üç dönemdir İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyeliği yapan ve muhalefeti hakkıyla yapan Grup Başkanvekili Hüseyin Coşkun var. Sarıyer’in tüm sorunlarına hakim olan Coşkun, CHP’ye karşı yaptığı çıkışlarla da özellikle AK Parti teşkilatında sempati topluyor. Aslen Sivaslı olan Hüseyin Coşkun’un adaylığı sürpriz olmaz. 

AK Parti’de ilçe yönetiminde de adaylık için konuşulan isimler var. Bunların başında Mali müşavir İlhan Bal ve İnşaat Mühendisi Abdullah Erol Akkuş geliyor. Ordulu olan Bal daha çok Sarıyerlilik kimliği ile tüm siyasi çevrelerden saygı gören bir isim. Aslen Giresun Şebinkarahisarlı olan Akkuş da kişiliği ve insani ilişkileriyle kabul görebilecek diğer bir isim. 

Beyoğlu eski Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve AK Parti Genel Merkezi'ndeki gücüyle bilinen eski meclis üyesi Sarıyer’in başarılı avukatlarından Şevket Cankur da yine dillendirilen isimler…

Seçim yaklaştıkça tüm siyasi partilerdeki kulisleri aktarmaya devam edeceğiz.

Sarıyer Manşet Gazetesi’ni takip etmeye devam edin…

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 4235 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT