Sarıyer Belediye Meclisi tapularda kararlı!

Sarıyer Belediye Meclisi tapularda kararlı!
Sarıyer Belediye Meclisi geçtiğimiz günlerde İBB Meclisi’ne gelmeden geri iade edilen Sarıyer’in planları ile ilgili kararlı.

Sarıyer Belediye Meclisi geçtiğimiz günlerde İBB Meclisi’ne gelmeden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Planlama Dairesi tarafından geri iade edilen Sarıyer’in planları ile ilgili kararlı. CHP’li Zeybek; “Bu yoldan dönmeyeceğiz” dedi. 

Sarıyer Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısının ana gündem maddesinde yine Sarıyer’in tapu umudu haline gelen imar ıslah planları vardı. Referandumun hemen ardından İBB’nin meclis gündemine dahi alınmadan Sarıyer Belediyesi’ne geri iade edilen planlarla ilgili mahalle kooperatifleri temsilcileri partilerin meclis gruplarını ziyaret etti. Toplantıyı izlemeye gelen mahalleliler, daha önce Sarıyer Belediye Meclisi’nden geçerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne iletilen imar ıslah planlarının iade edilmesine tepki gösterdi.

gokan-zeybek-001.jpg

CHP’li Zeybek; “Bu yoldan dönmeyeceğiz” 

Gündem dışı konuşmalarda söz alan CHP Grup Sözcüsü Gökan Zeybek imar ıslah planlarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından iade edildiğini söyleyerek, iade mektuplarının referandumdan iki gün sonra gelmesinin manidar olduğunun altını çizdi. İBB Planlama Dairesi tarafından planların iade edilemeyeceğini de sözlerine ekleyen Zeybek, “Bizim aldığımız kararları onama veya iade etme mercii İBB Meclisi’dir” dedi. Zeybek, “Belediye Başkanımızın da dediği gibi biz bu yola baş koyduk. CHP grubu olarak bu yoldan vazgeçmeyeceğimizi tekrar söylüyorum. Bu konudaki kararlılığımız devam ediyor” açıklamasında bulundu.

meclis-ic1-002.jpg

1 Mayıs mesajları

Toplantıda CHP ve AKP’li meclis üyeleri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü verdikleri mesajlarla kutladı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de tüm işçilerin bayramını tebrik ederek, “İşçi hakları, emek, emeğe verilen değer konularında Sarıyer Belediyesi önemli adımlar atmıştır” dedi.

Bu haber toplam 4012 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT