AK Parti'nin anketinde Şükrü Genç %58.4 çıktı

AK Parti'nin anketinde Şükrü Genç %58.4 çıktı
Sarıyer’i yeniden kazanmak isteyen AK Parti’de en büyük beklenti; yapılan memnuniyet anketinde %58,4 çıkan Şükrü Genç’in CHP’den yeniden aday gösterilmemesi.

Yerel seçimlere 4 aydan kısa süre kala siyasi partilerdeki hareketlilik artmaya başladı. Sarıyer’i yeniden kazanmak isteyen AK Parti’de en büyük beklenti Şükrü Genç’in yeniden aday gösterilmemesi. Aralık sonunda ilçe adaylarını açıklaması beklenen AK Parti, İstanbul’da tüm ilçelerde memnuniyet anketi yaptırdı. İstanbul İl Başkanlığı'ndan alınan bilgilere göre; Ankette “Mevcut belediye başkanlarından memnun musunuz?, Yeniden aday olursa oy verir misiniz?” soruları soruldu. Yapılan kamuoyu anketlerinde mevcut belediye başkanları arasında ilk 3’te yer alan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in oyunun yüzde 58,4 çıktığı öğrenildi.

Sarıyer’in demografik yapısına göre Şükrü Genç’in tüm kesimlerden destek bulması AK Parti’nin Sarıyer’deki işini zorlaştırıyor. Sarıyer adayının İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yapacağı katkının da hesaba katılarak, adayın Sivaslı mı, Karadenizli mi olması yönünde hesaplar yapılıyor. AK Parti’de daha önce Karadenizli adayın denendiği ve Sivaslı bir adayla daha başarılı bir sonuç alınabileceği yönünde değerlendirmeler yapılıyor. CHP’nin Şükrü Genç’i yeniden aday göstermemesi durumunda Sarıyer’in kazanılabileceği hesapları üzerinde duruluyor.

AK Parti’nin mevcut aday adayları arasında üç isim öne çıkıyor

Sarıyer’de yeniden iktidar hayali kuran AK Parti’de aday adaylık başvurusu yapan ilk isim, CHP’ye karşı sergilediği muhalefetle ön plana çıkan İBB Meclis Üyesi ve Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun oldu. Ailesiyle birlikte AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’na giden Coşkun, aday adaylık başvuru dosyasını İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun’a teslim etti. Aslen Sivas Koyulhisarlı olan Hüseyin Coşkun 3 dönemdir Sarıyer ve İBB meclis üyeliği yapıyor.

AK Parti’de aday adayı olan diğer bir isim ise daha önce Yusuf Tülün döneminde belediye başkan yardımcılığı yapan Şems Çakıroğlu oldu. Devlet Demir Yolları’nda daire başkanlığı görevinden istifa eden Çakıroğlu, aday adaylık dosyasını Sarıyer İlçe Başkanlığına teslim etti. Aslen Trabzonlu olan Çakıroğlu, AK Parti’nin Sarıyer’deki popüler isimlerinden…

Sarıyer Belediye Başkan Adaylığı için çalışan diğer bir isim ise mevcut İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun. Adaylığı durumunda ilçe başkanlığı görevini bırakacak. Türkiye’nin en popüler imamıyken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yakası Mezarlıklar Müdürlüğü’ne getirilen İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, daha sonra Sarıyer'e ilçe başkanı olarak atanmıştı.

Bu haber toplam 8520 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT