Mehmet Kubat: 'Sarıyer’i daha güçlü alacağız'

Mehmet Kubat: 'Sarıyer’i daha güçlü alacağız'
Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Kubat ve ilçe yönetimi, Sarıyer’in yerel basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde ilçe siyaset gündeminin ele alındığı toplantıda Kubat, “Bu yerel seçimde Sarıyer’i daha da güçlü bir şekilde alacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı, Büyükdere’deki Pileki Pide Restoran’da düzenlenen kahvaltı programında Sarıyer’in yerel basını ile buluştu. Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda yaklaşan yerel seçimler üzerine sohbet edildi. İlçe Başkanı Mehmet Kubat, kahvaltı programlarına katılımlarından dolayı tüm basın mensuplarına teşekkür etti.

“Sarıyer’de oy oranlarımızı daha da arttıracağız”

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Kubat, konuşmasında şunları söyledi; “İlçe yönetimi arasında yapılan seçimde bayrağı arkadaşlar bana devrettiler ve ilçe başkanı olarak şu an karşınızdayız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak önümüzdeki yerel seçimlerde çok farklı bir stratejiyle Sarıyer’deki oy oranlarımızı daha da yukarılara çıkartmayı düşünüyor ve aradaki farkı daha da açmayı düşünüyoruz. İstanbul’da 14 tane ilçe belediyemizi en az 20’ye çıkartmayı düşünüyoruz. Bunun için bizim de Sarıyer’de düşündüğüm farklı bir strateji var. İlçemizde bir koordinasyon merkezi kurarak seçim startını oradan vereceğiz. Tüm mahallelere, tüm sokaklara hakim olmayı ve çalışmaları bu şekilde yürütmeyi düşünüyoruz. Aday adaylığı müracaat sayısı 100’ün altındayken bu dönem bu sayının üzerinde oldu.”

“Meclis üyeliğinde il denetiminde önseçim düşünüyoruz”

Yaklaşan 31 Mart yerel seçimler öncesinde partiye olan ilgiye dikkat çeken Mehmet Kubat, “Bu da partimize olan teveccühü ve halkın partimiz için ne kadar ümit bağladığını görüyoruz. Hala ülkemizi kurtaracak olan tek partinin bizim partimiz olduğunu gösteriyor. Sarıyer’de 15 isim de belediye başkan aday adayımız var. Hep soruyorlar nasıl olacak yöntem? Öncelikle şunu söyleyelim meclis üyeliği aday adaylığında düşünülen örgütün önüne sandık koyup il başkanlığının denetiminde bir ön seçim yapmak. Yine ortalama rakamlarla konuşayım bu kesin değil örneğin 20 meclis üyesinin en az 4’ü genç, 7’si de kadın olacak. Genel Başkanımızı son kurultayda sürece daha çok katacağız. Dolayısıyla yine bir “fermuar” sistemiyle ortalama 20 meclis üyesinin en az dördünün genç yedisinin de kadın olması düşünülmektedir. Bu söylediklerim kesin değil ama genel merkezimizce öngörülmektedir” diye konuştu.

Bu haber toplam 5167 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT