Kulisler hareketlendi! Meclisin tamamına yakını değişiyor!

Kulisler hareketlendi! Meclisin tamamına yakını değişiyor!
2019’un Mart’ında yapılacak olan yerel seçimlere 6 aydan kısa süre kala Sarıyer siyaseti hareketlendi.

Sarıyer Belediye Meclisi’nde görev almak isteyen yerel siyasetçiler çalışmalarını hızlandırdı. İlçe genelinde en çok siyasi partilerin çıkartacağı belediye başkan adayları merak edilirken, meclis üyelikleri için de gece-gündüz kulisler yapılıyor. Çay bahçeleri, balık restoranları ve kahvehanelerde tahmini listeler havada uçuşuyor. 

Rekor başvuru bekleniyor

Toplamda 37 meclis üyesinin seçildiği Sarıyer Belediye Meclisi için CHP ve AK Parti’de 200’ün üzerinde başvuru bekleniyor. CHP’de başvuru süreci başlarken, AK Parti’de ise MHP ile yapılacak olan ittifakın şartlarına göre başvuru süreci şekillenecek.

CHP’de aday adaylığı için başvurular 1-19 Ekim tarihleri arası olarak belirlendi. CHP seçim genelgesine göre; aday adayı olmak isteyen il, ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri 1-12 Ekim tarihlerinde 12 Ekim saat 17.00'ye kadar görevlerinden istifa etmek zorunda olacak.

Belediye başkan aday adayı olmak isteyenler 7.500TL, meclis üyesi aday adayı olmak isteyenlerin ise 3.500TL ücret yatırmaları gerekiyor. Özellikle meclis üyesi olmak isteyenlerin aday adaylık ücretini yatırmadan önce kritik görüşmeler yaptıkları ve ona göre hareket ettikleri öğrenildi. 

CHP’de çok sayıda istifa bekleniyor

Başvuruların başlamasıyla birlikte özellikle CHP Sarıyer’de yoğun hareketlilik dikkat çekiyor. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde ilçe yönetiminden 6-7 kişinin meclis üyeliği için istifa edeceği konuşuluyor.

Meclisin yüzde 90’ı değişiyor

Sarıyer meclisinde CHP’nin 23, AK Parti’nin ise 14 üyesi bulunuyor. Mevcut meclis üyelerinin büyük oranda değişeceği tahmin ediliyor. Mevcut listeler üzerinde yapılan değerlendirmelerde CHP’de en fazla 5, AK Parti’de ise 2 kişinin yerini koruyabileceği konuşuluyor.

Önümüzdeki süreçte kimler liste dışı kalacak, kimler yeni listelerde yer alacak isim isim tüm ayrıntılarıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 3884 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT