Karanfiller Nazım için atıldı

Karanfiller Nazım için atıldı
Dünyaca ünlü şairimiz Nazım Hikmet 113. yaş gününde Sarıyer Tarabya’da denize kırmızı karanfiller atılarak bir kez daha anıldı.
Sarıyer Belediyesi ve Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen organizasyonla dünyaca ünlü şairimiz Nâzım Hikmet Ran, 113. Yaş gününde Sarıyer’de anıldı. Nazım Hikmet'in yaşadığı baskılardan sonra 1951 yılının Haziran ayında memleketten ayrıldığı Tarabya rıhtımında buluşan vatandaşlar, tekne ile açılarak kırmızı karanfilleri boğazın serin sularına bıraktılar.   

Anma törenine; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Nazım Hikmet Vakfı Başkanı Rutkay Aziz, vakıf yöneticisi sanatçı Tarık Akan, Nazım Hikmet’in anne tarafından yeğeni Nazım Yaldırım, CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, CHP 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Dr. Cengiz Alp, meclis üyeleri CHP ilçe yöneticileri ve Nazım Hikmet hayranları katıldı.
 
nazim_ic1.jpg
Rutkay Aziz; Mumcu ve Dink’i unutmadı 
Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Rutkay Aziz büyük ustanın 113. doğum gününü kutlamak için bir konuşma yaptı. Aziz; ‘’Nazım Hikmet’in 113.doğüm gününü kutlarken buradan hunharca katledilen Uğur Mumcu ve Hırant Dink’e de selam olsun’’dedi.
 
‘’Mesele esir düşmekte değil, teslim olmamakta’’ 
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç konuşmasına Nazım Hikmet Ran’ın söylediği "Matematik, sibernetik, fizik, müzik, tüm bunlar, eninde sonunda, sadece, insanlar şiir okumayı öğrensinler ve anlasınlar diye gereklidir" sözlerine atıfta bulunarak başladı. Başkan Genç; ‘’Ey gidi usta o günlerin şartları daha farklıydı ama bugünün de çok farklı. Zaman ne olursa olsun mesele esir düşmekte değil, teslim olmamakta. Yarının Nazım Hikmetlerini kutlamak için gençlerimizin özgür barış içinde yaşayacağı dünyanın teminatı olduğunu sakın unutmayın. Sevgili Nazım’ı anmak için yola çıktık’’ diye konuştu.
 
Sarıyer Belediyesi ve Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen etkinlik saat 20.00’de TİM Maslak Show Center’da devam edecek.

Bu haber toplam 4566 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT