DSP Sarıyer’de aday çıkardı

DSP Sarıyer’de aday çıkardı
Cumhur İttifakı’nda olduğu bilinen Demokratik Sol Parti (DSP) Sarıyer’de seçime kendi adaylarıyla giriyor.

DSP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Alaaddin Pınarbaşı ve Meclis 1. Sıra adayı Hukukçu – Siyasetbilimci Hüseyin Murat Lehimler “ Sarıyer’den Ülkeye Yayılacak Bir Demokrasi ve Güven Çağrısı Yapacağız, Seçmen İradesini Cepte Garanti Görenleri Şaşırtacağız” dediler.

Merhum Bülent Ecevit’in Partisi DSP, 28 Mayıs Genel Seçimlerinde Cumhur İttifakı’nda yer almıştı. 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde de Cumhur İttifakı’nda oldukları ve belediye başkanı adayı çıkarmayacakları düşünülüyordu. Ancak bugün İlçe Seçim Kurulu’na 11 kişiden oluşan aday listelerini verdiler ve seçim yarışında olduklarını açıkladılar.

Belediye Başkan Adayı Alaaddin Pınarbaşı ve Meclis 1. Sıra Adayı Hüseyin Murat Lehimler yaptıkları açıklamada, Sarıyer’de seçimin beklenenden daha çekişmeli geçeceğini gösteren açıklamalar yaptılar.

Meclis üyesi 1. Sıa adayı Hukukçu Siyasetbilimci Hüseyin Murat Lehimler yaptığı açıklamada CHP, Şükrü Genç ve Cumhur İttifakı hakkında açıklamalarda bulundu. Lehimler “ Ülke sanki 12 Eylül Darbesi sonrası kurulmuş gibi, 1980 öncesi siyasi hafızamız silindi. Yetmezmiş gibi 2004’den sonrasında da Ak Parti, sanki kendisinden öncesi yokmuş gibi davrandı. Geldiğimiz nokta da partimizin kurucusu merhum Bülent Ecevit’in yıllar önce yaptığı uyarılarda ne kadar haklı olduğunu gördük” Dedi.

“Bu CHP Yönetimi Ecevit’ten Daha mı Sosyal Demokrat, Daha mı Atatürkçü?”

Lehimler yaptığı açıklamada “Merhum Bülent Ecevit, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten ve İsmet Paşa’dan sonra oturduğu hazır koltuğu bırakarak, CHP’den ayrıldı ve DSP’yi kurdu. Sormak istiyoruz: Bu CHP Yönetimi Ecevit’ten Daha mı Sosyal Demokrat, Daha mı Atatürkçü? CHP konusunda yaptığı uyarılarda haklı çıkmadı mı? CHP bugün Ak Parti karşısında sadece dekoru tamamlıyor, Karagöz’ün karşısında Hacivat’ı oynuyorsa, bu durumdan sorumlu tutmayacak mıyız?” Dedi.

Lehimler, DSP’nin Cumhur İttifakıyla işbirliği yapması konusunda ise şunları söyledi “28 Mayıs seçimlerinde kendi listelerini siyasal İslamcılara peşkeş çeken, kendi kadrolarından daha fazla eski AK Parti siyasetçilerini karanlık protokollerle meclise taşıyan CHP, bu kadroları Ecevit’in ekolünü yaşatmaya çalışan insanlara tercih ediyorsa, DSP’nin gün ışığında yürütülen protokollerine laf edemez” dedi.

Sarıyer’de seçim, bir belediye başkanlığı almaktan ibaret değildir.

Lehimler, Sarıyer seçim gündemi ile ilgili olarak da şu yorumları yaptı “Sarıyer’de nüfus profili İstanbul’dan ne anlıyorsak onu yansıtıyor. İmparatorluklara başkentlik yapan İstanbul’u insanıyla, doğasıyla birebir temsil eden bu ilçede seçmenler her şeyin farkındadır. Sarıyer’de seçim, bir belediye başkanlığı almaktan ibaret değildir. Biz bu seçimde Sarıyer’lilere tek bir şey vaat edeceğiz. Ne tarihin, ne doğanın, ne çağın ne de Atatürk’ün kazanımlarını kimse talan edemesin diye bu yarışta olacağız, Ecevit duruşunu temsil edeceğiz.” Dedi.

Bu haber toplam 950 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT