Cumhurbaşkanlığı köşkü Sarıyer'den taşınıyor

Cumhurbaşkanlığı köşkü Sarıyer'den taşınıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da çalışma ofisi olarak Tarabya’daki Huber Köşkü yerine, Çengelköy'de Vahdettin Köşkü'nü kullanacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1985'te Cumhurbaşkanlığı'na tahsis edilen, mimarîsi ve tarihiyle Boğaziçi'nin en gösterişli malikânelerden biri olan Tarabya’daki Huber Köşkü'nün yerine, restorasyonu tamamlanan Çengelköy'deki Vahdettin Köşkü'nü kullanacak. Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi ve Devlet Konukevi olarak kullanılacak tarihi Vahdettin Köşkü'nde çalışmalar sona yaklaştı. Dış cephesi sarıya boyanan köşkler ince işçiliklerin tamamlanmasıyla önümüzdeki günlerde hizmete açılacak.
 

Vahdettin Köşkü'nde çalışmalar bitti

Son Osmanlı Padişahı Vahdettin'in tahta geçmeden önce yaşadığı Çengelköy'de boğazı tepeden gören 70 dönümlük arazide bulunan Vahdettin Köşkü, Köçeoğlu Köşkü, Kadın Efendi Köşkü, Ağalar Dairesi ve Bahçevan Evi üç yıl önce yeniden restore edildi. Köşklerin restorasyonunu TOKİ ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün yaptığı arazide bir helikopter pisti de bulunacak. Osmanlı ve Cumhuriyet tarihinde yabancı devlet adamlarını ağırlayan köşklerin ünlü şair Orhan Veli'nin "İstanbul'u dinliyorum gözlerim kapalı" adlı şiirini yazdığı koru içinde olması bölgenin manevi değerini arttırıyor.
Tarabya’daki tarihi Huber Köşkü'nün nasıl kullanılacağı ise henüz netleşmedi. İlk kez 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından kullanılmaya başlanan Huber Köşkü'nü, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer, Abdullah Gül çalışma ofisi olarak kullanmışlardı.

Bu haber toplam 29665 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT