CHP’li Rıfat Elmas’tan kongre değerlendirmesi

CHP’li Rıfat Elmas’tan kongre değerlendirmesi
Pazar günü gerçekleşen CHP Sarıyer İlçe Kongresi’nde İsmail Keleş’i destekleyen Rıfat Elmas, Sarıyer Manşet’e kongre ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İlçe başkanlığını kazanan Volkan Yıldız’a başarılar dileyen Rıfat Elmas, değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

İçinde bulunduğumuz süreci kavrayabilmenin öncelikli koşullarından belki de en önemlisi, ülkemizin içinde bulunduğu sosyo ekonomik durum ve bozulan demografik yapıdır. Enflasyonla mücadelede yaşanan kararsızlık gerekli tedbirlerin zamanında alınmasının önüne geçmiş maalesef bu durumdan en çok ülkenin emekçileri etkilenmiştir. Ekonomik istikrarsızlığın yanı sıra, sınır güvenliğinin adeta yok olduğu ülkemizde demografik yapımız günde güne değişim göstermektedir. Herhangi bir oryantasyona tabi tutulmadan ülkemize giren yüz binlerce göçmen şehirlerin adeta göbeğine kadar girmekte ekonomik bir yük olmanın ötesinde büyük bir güvenlik sorunu oluşturmaktadır. 
Bu koşullarda halkımızın umudu olmak iddiasıyla yola çıkan ve birçok farklı partiyi bir masada buluşturma başarısı gösteren partimiz maalesef seçim sonuçlarının açıklanmasıyla umutsuzluk rüzgârlarının estiği bir yapıya dönüşmüştür. Seçimlerin hemen ardından kongre süreci başlamış seçim yenilgisinin muhasebesi sağlıklı bir biçimde yapılamadan parti emekçilerimiz kendilerini mahalle seçimlerinde bulmuştur. Bir taraftan sadece genel başkanımızın değişmesiyle değişim olacağına inananlar diğer tarafta ise değişimin içeriğinin doldurulması gerektiğini belirtip değişime açık olanlar arasında adeta bir yarış yaşanmaktadır. Maalesef halkımızın gündemiyle gelinen bu süreçte ayrışmış bulunmaktayız. Yaklaşan yerel seçimler gerçeği gözümüzün önündeyken parti emekçilerimiz içini dolduramadığımız tartışmaların arasına sıkışıp kalmıştır. 

Sarıyer ilçe kongresi de diğer ilçe kongreleri gibi bu şartlarda gerçekleşti. 

Yaklaşık iki yıldır düzenli olarak kongreye hazırlanan Volkan Yıldız karşısında kimin aday olacağının son beş gün kalması rağmen belirsizliğini koruması, sanırım kazanan değerli kardeşimiz Volkan Yıldız’ın en büyük avantajı oldu. Seçime sayılı günler kala Sarıyer’de birçok parti emekçimiz tarafından sevilen İsmail Keleş aday olarak gösterildi. 
Oldukça gergin geçeceği beklenen kongremiz başladığı andan itibaren iki genç adayın örnek davranışlarına tanık oldu. Birlikte el ele kol kola salonu selamladılar ve sonuç açıkladığında yine aynı dayanışma içinde salondan ayrıldılar. 

Kongre sonucunda bir kez daha gördük ki aynı hedefe inanmış belirli bir disiplin içinde çalışmalarını yürüten ve örgütlenen yapılar istediklerini gerçekleştirebiliyor. İsmail Keleş mahalleleri ziyaret edip projelerini anlatma fırsatını çok kısa bir zaman dilimine sığdırmak zorunda kaldı. Buna rağmen hatırı sayılır bir oy aldı. Yaklaşan yerel seçim öncesi Sarıyer’in birlikte olmak zorunluluğunu bu kongre göstermiş oldu. Başkan seçilen Volkan Yıldız kardeşime başarılar dilerken kendisinin yapacağı olumlu çalışmalarda yanında olacağımızı eksiklerini gördüğümüzde ise yapıcı uyarılarda bulunacağımızı bildiririz. 

Sonuç olarak Sarıyer’e yakışan olgunlukta geçen ilçe kongremizi ve parti emekçilerimizi kutluyorum. Halkımız yaşadığı sorunların çözümü için bizleri bir an önce yanında görmek istiyor. Bu nedenle tüm Sarıyer örgütümüzün birlikteliği önemlidir. 

Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz. Saygılarımla.

Bu haber toplam 1930 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT