CHP’li Gökan Zeybek, Sarıyer’in İmar Planları için Topbaş’tan bunu isteyecek 

CHP’li Gökan Zeybek, Sarıyer’in İmar Planları için Topbaş’tan bunu isteyecek 
Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek; Sarıyer'in imar planlarının Büyükşehir'de görüşülürken Kadir Topbaş'tan ne isteyeceğini açıkladı.

CHP’li Gökan Zeybek, “Sarıyer halkının İmar Islah Planları Büyükşehir meclisinde görüşürken, Kadir Topbaş’tan enişte, dost ve damatların meselesi kadar gündemi teşkil etmesini isteyeceğim” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın FETÖ’den tutuklu olan damadının ortağına ait bir şirketin, 2011 yılında 33 milyon TL’ye satın aldığı bir arazinin geçtiğimiz günlerde 370 milyon TL Büyükşehir tarafından satın alınmasına değinen CHP Grup Başkanvekili Gökan Zeybek, “Sarıyer halkının İmar Islah Planları Kadir Topbaş’ın önüne geldiğinde biz sıradan insanların yaşadığı mahallerin Büyükşehir de yakın akraba, enişte, dost, damatların meselesi kadar gündemi teşkil etmesini isteyeceğim” dedi.

33 Milyon TL’ye alınan arazi İBB’ ye 370 Milyon TL’ye satıldı

Gökan Zeybek kürsüden yapmış oluğu açıklamada şöyle konuştu: Kadir Topbaş Sarıyer’i ziyaret etti, kendisinden Sarıyer’i ziyaret etmelerinden dolayı bilgimiz oldu, birkaç gündür bütün Türkiye bir olayı tartışıyor, 2011 yılında 33 milyon TL satın alınan bir arazinin 370 Milyon TL Büyükşehir tarafından satın alınması, 370 milyona İBB’ ye İmar planlarında değişiklik yapıldıktan sonra geri alınan bu arsanın sahipleri kim, İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın damadının ortağıdır bunu meclisimizin bilgisine sunuyorum.

Sarıyer sınırlarında Şişli Belediyesi döneminde ruhsatı verilmiş olan Ayazağa bölgesinde Sayın İBB Başkanı’nın damadının da ortağı olduğu inşaat şirketleri vardı. Bunların bütün mallarına şuanda devlet el koydu, ancak bu el koyma işleminden çok kısa süre önce bu mülkler el değiştirdi ve bu mülkler üçüncü şahıslara satıldı, bütün mülklerin transferleri gerçekleştirildikten sonra bu işlem gerçekleştirildi.

Gündeme gelecek olan mahalle ve derneklerle ilgili mesele Kadir beyin önüne geldiğinde biz sıradan insanların yaşadığı mahallerin Büyükşehir de yakın akraba, enişte, dost, damatların meselesi kadar gündemi teşkil etmesini isteyeceğim. İmar planı geçen yerlerde 18 uygulamaları yapılıyor, 18 uygulaması ile siz imar parselinizin olduğu yeri alamayabilirisiniz. Eğer sizin imar parseliniz konut alanında olmamışsa, okul alanında, yolda, yeşil alanda, sosyal belediye tesis alanında kalmışsa yasa gereği sizin arazinizin yüzde kırkı yüzde altmışı size uygun imarlı parsellerden verilir. Bu imarlı parsellerden yer aldığınız zaman imar planları onaylanmışsa, ruhsat denklerine göre yaparsınız. Eğer bu hisseli ise ortak ruhsat alırsınız, ya da kat karşılığı müteahite verisiniz.

Haram mı helal mi?

Siyasetle uğraşan insanlar bu işlere çok önem verecekler. Eğer siz siyasetle uğraşıyorsanız ve sizin binanız 18 uygulaması ile okul alanında kalmışsa size verilen yerlerde Türkiye’nin en büyük müteahhitlerinden birine kat karşılığı vermişseniz oradan daireleriniz ve dükkânlarınızı almışsanız o kullandığınız size eskiden ait olan binalardan aldığınız kiraların tamamı haramdır. Çünkü orası bu plan onaylandıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığına geçmiştir. Haram’ı da helal’i de çok iyi değerlendirmesini istiyorum.

Bu haber toplam 5468 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT