CHP’den AK Partililere pankart çağrısı

CHP’den AK Partililere pankart çağrısı
CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Sarıyer Merkez’deki “Hayır Çadırı’nın önünde basın açıklaması yaptı.

Mehmet Deniz, “hayır pankartlarının asılır asılmaz bir gün dahi tahammül edilmeden kesilmektedir” diyerek, AK Partililere çağrıda bulundu. Deniz, “O pankartları kesmeyin. Oradaki kız çocuğunun gülümsemesinden korkmayın. Kesmeye çalıştığınız kız çocuğu pankartı, sizi de aydınlatacak” dedi.

CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

Değerli Sarıyerliler;
Türkiye'nin her köşesinde olduğu gibi, Sarıyer ilçemizde de vatanseverler, ulusun birliğini savunanlar Ev ev, sokak sokak, mahalle çalışmalarını yürütüyorlar.

Bu vatan evlatları ne için yollara düştüler?

Ekonomik sıkıntılarla boğuşan, can ve mal güvenliği kalmayan bu topluma, ortak değerlerimize,  ortak akla sahip çıkarak ülkede yaşatılan bu olumsuzluklardan kurtulmanın yollarını vatandaşlarımıza anlatmaya çalışmak için yollara düştüler.

“Ülke 15 yıldır uçurumun kenarında”

Son 15 yıldır uçurumun kenarına getirilmiş bir ülke, demokrasisi, ortak değerleri yitirilmiş bir toplum, sürekli kandırılan, ülkenin içinde ve dışında ki dünya ile ilişkileri koparılmış bir yönetim anlayışı.

15 Temmuz darbe girişimini hazırlayan nedenler, 15 Temmuz’da yaşadıklarımız, 15 Temmuz sonrası yaşananlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin ne kadar risk altında olduğunu göstermektedir.

“Hayır Önde”

Nedeni belli olmayan bir referandum ortamı, bugün itibariyle yapılan kamuoyu araştırmalarının sonucunda ‘’hayır’’ diyenlerin açık ara önde olması, birilerini çıldırtmış durumda.

Referandumda ‘’hayır kampanyası’’ yürütenlere karşı uygulanan hasmane duygular,

Meral Akşener’in elektriklerinin kesilmesi,

Sinan Ogan’ın televizyonun kapatılması,

Milletvekillerinin toplantı salonlarının basılması,

Kanal D spikeri İrfan Değirmenci’nin ‘’hayır’’ dediği için çalıştığı televizyondan kovulması,

Bunun gibi ülkemizde bir yığın olaylar silsilesi yaşatılıyor veya yaşatılmaya çalışılıyor.

Aynı zorbalık, aynı sindirme korkutma çalışmaları Sarıyer'de de yürütülmektedir.

Sarıyer’in 60-70 yıllık kangren olmuş mülkiyet sorununu çözmek için yapılan Sarıyer Belediye Meclis toplantılarının organize bir şekilde basılarak sabote edilmesi, engellenmesi CHP’li Belediye’ye gözdağı verilmesi.

Bütün bunların sonunda mahalleleri FETÖ’den alınan Yeniköy Bağlar Mevkisindeki okulda toplayarak, sözde mülkiyet konusunda bilgilendirme toplantısı yapıyoruz deyip, iktidarın gücünü olumsuz kullanarak referandum çalışması yapılması.  15 yıldır hala bilgilendirme yapıyorsun, bırak bilgilendirmeyi sorunu çöz be kardeşim.
Bu işi bu kadar çözmek istiyor olsa idin referanduma 18 maddenin yanına bir de 19. maddeyi koyardın mülkiyet sorununu Anayasa değişikliği ile çözerdin. Ama nerede, kendinizi düşünmekten vatandaşı düşünmeye zaman bulamıyorsunuz.

Hayır, pankartları kesiliyor 

Sarıyer ilçemizde bir aydır asılan ‘’evet’’ pankartları caddelerde asılı dururken, ‘’hayır pankartları’’ asılır asılmaz bir gün dahi tahammül edilmeden kesilmektedir. Bir genç kızın resminin yer aldığı ‘’hayır pankartlarının’’ yok edilmesi, nasıl bir ruh halidir?

Bir kız çocuğundan onun gülümsemesinden korkanların, belli ki ‘’hayır’’ korkusu yürüklerini sarmış. Belli ki hayırdan korkuyorlar… Kesmeye çalıştığınız kız çocuğu pankartı, sizi de aydınlatacak. O pankartlar sizlerin de hayrına. Bıçağa ve kaba kuvvete değil, akla, bilime ve sevgiye koşun. Toprağın bereketi üzerinize olsun. O yüzden gülümse, gül.

Bu tahammülsüz, acımasız, zorba zihniyetin eğer ‘’evet’’ çıkartabilirse 16 Nisan 2017 den sonra yani 17 Nisan sabahı, nasıl bir Türkiye ile uyanacağımızın ayak seslerini duyar gibiyiz.

Bu kışkırtma taktiklerini her kim yapıyorsa bu topluma en büyük ihaneti yapıyordur.

Biz kimsenin pankartını yok etmeyeceğiz, indirmeyeceğiz, kimsenin Broşürünü yakmayacağız.

Gel sende yırtma, kesme, yakma kardeşim oyuna alet olma.

Yıkarak, yakarak, keserek bir yere varamazsın.

Korkma o genç kızın resmi olan pankartlardan, broşürlerden sana bir zarar gelmez.

Sen içindeki öfkeni kinini nefretini yen ki kardeşliğin güçlensin.

Güç zehirlenmesi yaşıyorsun.

Unutma ki en güçlü olduğunu zannettiğin de, aslında en zayıf olduğun andır.

Gururlanma padişahım senden büyük ALLAH var.

Saygılarımızla.

Mehmet DENİZ
CHP Sarıyer İlçe Başkanı

Bu haber toplam 4073 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT