CHP’de aday belirleme yöntemi belli oldu

CHP’de aday belirleme yöntemi belli oldu
CHP'de kurultay sonrası yapılan 6 saatlik ilk MYK toplantısında; MYK üyeleri, ön seçim niteliğinde temayül yoklamaları yapılmasında mutabakata vardı.

CHP'de kurultay sonrası yapılan ilk MYK toplantısı 6 saat sürdü. Partinin yeni dönem çalışma planının yapıldığı toplantıda ilk karar yerel seçimlerde adayların belirlenmesi yöntemine dair oldu. MYK üyeleri, ön seçim niteliğinde temayül yoklamaları yapılmasında mutabakata vardı.

CHP'nin “gölge kabine” üyelerinin de yer aldığı MYK toplantısı Genel Başkan Özgür Özel'in yeni döneme dair değerlendirmeleriyle başladı. Nasıl bir çalışma yöntemi izleyeceklerini anlatan Özel, parti yönetiminin genç ve dinamik yapısının çalışmalara da yansıyacağını ifade etti. Özel, MYK üyelerinden de yeni dönem ve 'değişim'le ilgili görüşlerini aldı.

Yerel seçime hazırlık sürecinin de gündem olduğu MYK toplantısında ön seçim konusundaki kafa karışıklığını giderecek değerlendirmeler yapıldı. Seçim takviminin YSK denetiminde bir ön seçim yapılmasına imkan vermediğini belirten MYK üyeleri "ön seçim niteliğinde temayül yoklamaları yapılması"nda mutabakata vardı. Bu sistemi “Parti denetiminde ön seçim” olarak adlandıran CHP MYK üyeleri adayları belirlerken mutlaka sandık kurulacağını ve sandıktan çıkan sonuca uyulacağını kaydetti.

ÖRGÜT İRADESİNE UYULACAK

Örgüt iradesine mutlaka uyulacağını belirten MYK üyeleri, ön seçimde uygulanacak yönteme dair çalışmanın yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı tarafından hazırlanıp, bir sonraki MYK toplantısında üyelere sunulacağını anlattı.

'İTTİFAKLARI YENİDEN İNŞA ETMEK İÇİN GENEL BAŞKANIMIZIN AKLINDA BİR PLAN VAR'

Yerel seçimlerde ittifaklar ve iş birliği konusu MYK'de özel bir gündem olarak ele alınmasa da MYK üyelerinin büyük çoğunluğu her kentin kendi özelinde diğer partilerle iş birliği yapılması gerektiği konusunda hemfikir. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in daha önce iş birliği ve ittifak yapılan siyasi partilerle görüşüp görüşmeyeceği sorulan MYK üyeleri, “Dirsek teması da iletişim de mutlaka olacaktır” dedi. Bir MYK üyesi, “Genel başkanımızın aklında siyasi partiler arası iş birliklerini yeniden inşa etmek için bir plan var” değerlendirmesi yaptı. Birçok MYK üyesinin ortak değerlendirmesi "Seçim yaklaştıkça her kapı çalınacak, kapımızı çalan herkese kapı açılacak” şeklinde oldu.

TÜZÜK KURULTAYININ TARİHİNE ÖRGÜT KARAR VERECEK

Bir önceki MYK'de 25-26 Kasım'da tüzük kurultayı yapılması yönünde alınan tavsiye kararının teknik olarak uygulanmasının mümkün olmadığını ifade eden MYK üyeleri, yasal olarak tüzük kurultayının en erken 27 Aralık'ta yapılabileceğini söyledi. Bu konudaki kararı örgüte bırakacaklarını ifade eden MYK üyeleri, “Seçimden sonra mı yapılacak, 27 Aralık'ta mı yapılacak, örgütümüz karar verecek” dedi.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 603 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT