CHP Sarıyer'de dengeleri değiştirecek isim kim?

CHP Sarıyer'de dengeleri değiştirecek isim kim?
CHP Sarıyer’de mahallelerde delege seçimleri büyük bir çekişmeye sahne olurken, ilçe başkanlığı için de adaylar giderek netleşmeye başlıyor.

Mevcut İlçe Başkanı Mehmet Deniz’in yeniden aday olup olmayacağı belirsizliğini korurken, Erdal Sarıgöl ve Yeter Büyükdürmuş’un ardından bu kez de emekli hakim Hasan Saim Öztürk ve Ali Sönmez’in isimleri plana çıkmaya başladı.

CHP'yi Sarıyer’de 2019’a götürecek olan ekibin belli olacağı ilçe kongresi büyük bir rekabete sahne olacak gibi görünüyor. Öte yandan delege seçimleri devam ederken, bir taraftan da belli gruplar arasında il kongresi ve 2019 meclis üyeliği hesapları da devam ediyor. 

CHP’de ilçe başkanı olmak isteyen isimleri kısaca tanıyalım

Erdal Sarıgöl: Sarıyer siyasetinde iyi bir CHP’li olarak biliniyor. Mimar olan Sarıgöl, eski Belediye Başkanı Yusuf Tülün döneminde de meclis üyeliği ve İmar Komisyonu'nda görev aldı. 2009’da belediye başkan aday adayı olan Sarıgöl, aday olamayınca Şükrü Genç’in listesinde 5. sıradan meclis üyesi oldu ve 2009-2014 yılları arasında İmar Komisyonu Başkanlığı görevinde bulundu. Sarıgöl, Sarıyer’deki imar konularına hakim bir isim olarak biliniyor. Sarıgöl’e önceki kongrede aday olan Ali İhsan Özdemir ve Mehmet Deniz’in ekibindeki mevcut ilçe yönetiminden bazı isimler de destek veriyor.

Yeter Büyükdurmuş: Mehmet Deniz’in ilk kongresinden bu yana yönetimde bulunan ve aktif olarak ilçe sekreterliği yapan Büyükdurmuş ilçe başkanlığı için öne çıkan diğer bir isim. CHP içerisinde Gökan Zeybek’in adayı olarak anılan Büyükdurmuş’u, yine mevcut ilçe yönetiminden bir grup ve bazı mahalle başkanları da destekliyor. Sarıyer Merkez’de oturan Büyükdurmuş’un delege listesi Dr. Cengiz Alp’in listesine karşı 4 oy gibi küçük bir farkla kaybetti. Büyükdürmuş’un kongrede belediye kanadının desteğini alıp almayacağı ise partililer arasında merak konusu... 

Hasan Saim Öztürk: İlçe Başkanlığı için ismi geçen güçlü isimlerden birisi ise emekli hakim olan Hasan Saim Öztürk. Gençlik döneminden bu yana sol için verdiği mücadeleyle bilinen Öztürk, aynı zamanda Deniz Gezmiş’in de sınıf arkadaşı. Sarıyer siyasetinde, CHP Sarıyer’in “Saim Abisi” olarak da bilinen Öztürk, parti tüzüğüne hâkimiyetiyle de ön plana çıkıyor. CHP’de büyük bir grup Öztürk’ü bilgi birikimi ve deneyimi ile partiyi Sarıyer’de toparlayacak isim olarak görüyor. Açıkçası Öztürk, tüm partilileri kucaklayacak, Sarıyer’de parti içindeki tartışmaları bitirecek bir aday olarak görülüyor. 

Ali Sönmez: Sarıyer siyasetinin renkli isimlerinden biri olarak tanınıyor. Sarıyer’de “sol” denilince akıllara gelen Ali Sönmez, Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığından önce SHP’nin ilçe başkanlığını yapıyordu. Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı ile birlikte CHP’ye dönen Sönmez, özellikle kongrelerde etkin rol oynadı. 2012’de Cumhuriyet Mahallesi’ndeki olaylı CHP kongresinde Cemal Yeğin’e karşı Mehmet Deniz’i destekleyen Sönmez, 2015’teki kongrede ise Mehmet Deniz’e karşı Ali İhsan Özdemir’i destekledi. Sönmez’in ise delege seçimlerinden sonra durumu değerlendireceği gelen bilgiler arasında.

Bu haber toplam 6532 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum