CHP 27 Aralık'ta İstanbul adaylarını açıklayacak

CHP 27 Aralık'ta İstanbul adaylarını açıklayacak
CHP'de 27 Aralık'ta yapılacak İstanbul lansmanı öncesi adayların açıklanması bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta 227 seçim çevresinde belediye başkan adaylarını açıklayan CHP, perşembe günü gerçekleşecek PM toplantısının ardından 200’e yakın aday açıklayacak.

Geçen hafta adayı tek olan seçim çevreleri açıklanırken bu kez birden fazla adayı olan yerlere odaklanılacak.

Anketler, heyet raporları ve saha çalışmaları sonucunda öne çıkan, yapılan çalışmalara göre açık ara önde olan isimlerin açıklanması beklenen PM toplantısında Adana ve Mersin adaylarının da gündeme gelmesi, Aydın adayının ise bir sonraki hafta gündeme alınabileceği belirtildi.

ÇOK SAYIDA İSTANBUL İLÇESİNİN ADAYLARI AÇIKLANACAK

Aday belirleme sürecinin hızlandığı CHP’de önümüzdeki hafta salı günü bir PM toplantısı daha yapılacak. Bu PM’de İstanbul’un çok sayıda ilçesinin adayları belirlenecek. CHP’nin çok küçük farklarla kaybettiği İstanbul ilçelerine öncelik verilecek.

27 ARALIK’TA İSTANBUL LANSMANI

İstanbul’un bazı ilçelerinin pazartesi günü gerçekleşecek PM’de netleşmesinin ardından 27 Aralık’ta da bir İstanbul lansmanı yapılacak. Bu lansmanda İmamoğlu’nun tanıtımının yapılmasının yanı sıra açıklanan ilçe belediye başkan adaylarının tanıtılmasının da muhtemel olduğu belirtildi.

CHP’de aday belirleme çalışmaları da hızla devam ediyor. Şu anda 60’tan fazla yerde anket yaptıran CHP’de, 62 yerleşim yerinde de milletvekilleri, il-ilçe başkanlarından oluşan heyetler saha çalışmalarına devam ediyor. Seçmen eğiliminin çok net ortaya çıktığı yerlerdeki adaylarını hızla açıklama kararı alan CHP, eğilimin netleşmediği yerlerde ikinci kez çalışma yapacak.

Bu haber toplam 3344 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT