AK Parti'de 'Adayımız Sivaslı mı, Karadenizli mi olsun' tartışması

AK Parti'de 'Adayımız Sivaslı mı, Karadenizli mi olsun' tartışması
AK Parti’de “2019 Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sivaslı mı, Karadenizli mi olsun” tartışması şimdiden başladı.

2019 Mart’ında yapılacak olan yerel seçimlere 8 ay gibi kısa süre kala belediye başkan adaylıkları için kulisler şimdiden hareketlendi. Özellikle Sarıyer’i yeniden almak isteyen AK Parti kulislerinde adaylar tartışılırken hemşericilik ön plana çıkıyor. Önceki seçimlerde olduğu gibi Sivas- Karadeniz kavgası AK Parti’deki en büyük sorun gibi görünüyor.

Bir tarafta İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ın Trabzonlu oluşu ve ilçe yönetiminin büyük çoğunluğunu yine Karadenizlilerden oluşturması, yaklaşık 40 binin üzerinde seçmeni bulunan Sivaslıların tepkisini çekerken, parti kulislerinde “2009 ve 2014’te Karadenizli adaylar kaybetti” yorumları yapılıyor.

Öte yandan Trabzonlu olan İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ın belediye başkan adaylığına göz kırpması, Sarıyer siyasetinde saf dışı kalmak istemeyen Sivaslıları da harekete geçirdi. Şükrü Genç gibi güçlü bir adaya karşı Salih Bayraktar’ın adaylığını AK Parti açısından “kesin kayıp” olarak görenler, Sarıyer’de ismini kabul ettirmiş ve tüm kesimlerden oy alabilecek Sivaslı bir isimle seçimlerin kazanılacağını düşünüyor. 

Kulislerde Bayraktar’a karşı Sivaslıların adayının kim olacağı tartışılırken, önümüzdeki günlerde yalıyı hareketli günler bekliyor.

Bu haber toplam 6056 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
9 Yorum