Yeniköy muhtarı konuştu: Ne olduğunu anlayamadık

Yeniköy muhtarı konuştu: Ne olduğunu anlayamadık
Yeniköy’de yaşanan gergin olaydan sonra yanlış haberlerle hedef tahtasına oturtulan Mahalle Muhtarı Engin Cevahiroğlu konuştu.

Olayın saptırılarak basına yanlış yansıtıldığını belirten Cevahiroğlu, üzücü bu olay için herkesi sağduyuya davet etti.  Muhtar Cevahiroğlu yaptığı açıklamada yaşananları şöyle aktardı: “Saat 21.00’da Yeniköy Parkı’mızın içinde 50’ye yakın hanımefendi toplantı yapıyorlardı Yeniköy Platformu olarak. Bunların içinde Tarabyalı, İstinyeli, Emirganlı, Darüşafakalı,  Derbentli bayanlar vardı, erkekler azdı. Ben de saat 21.00 gibi parkta ne oluyor diye baktım, o yuvarlak halkanın içine ben de dahil oldum. Oradan biri beni gördü, “muhtarımız burada, birinci ağızdan ne olup bittiğini öğrenelim” dedi. Ben de iki dakikalık hakkımı kullanarak, “Yeniköy Parkı’nda ağaçlar katlediliyor diye toplanmanız için çağrı yapıldı ama böyle bir şey yok, yalan bir haberdir, toplanmanıza gerek yok” dedim.  Benim sözüm orada bitti.  Saat 23.00’a kadar herkes söz aldı konuştu. Bu park ana cadde üzerinde olduğu için, insanlar ne oluyor burada diye konuşmaları dinliyordu. Etrafta konuşmaları dinleyenlerden bir beyefendi söz aldı ve başka bir beyefendi ona tepki gösterdi. Toplantıyı yöneten hanım “Beyefendi oturun lütfen, biz buraya kavga etmeye gelmedik. İnsanlar fikirlerini paylaşmaya geldi” dedi. Ancak beyefendi onu dinlemedi. Biz de tartışmayı engellemek için müdahil olduk ama ikisi birbirine vurmaya başladı. Yapmayın, etmeyin diyoruz ama insanlar gece karanlığında kimseyi dinlemedi. Kesici bir alet yoktu. Yaralanan iki kişi vardı benim gördüğüm ama kesici bir alet değil, darptan dolayı yaralanmışlardı. Taksiyle onları hastaneye yolladık ama o hastanede olmadıklarını öğrendik. Üzüldük çünkü çok güzel geçmişti. Bu akşam için tekrar randevulaşmıştık. Niye öyle bir agresif durum oldu anlamadık.”

Yeniköy Muhtarı Engin Cevahiroğlu olayın ardından Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ifade verdi. AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ile CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz de Yeniköy Muhtarlığı'na giderek olayla ilgili Cevahiroğlu'ndan bilgi aldılar.
 

Bu haber toplam 5281 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT