Türkan Albayrak'a destek ziyareti

Türkan Albayrak'a destek ziyareti
Belediye Başkan Vekili Hayati Kaptanoğlu ve meclis üyeleri Paşabahçe Devlet Hastanesi önünde aylardır eylem yapan Sarıyerli Türkan Albayrak'a destek ziyaretinde bulundu.

Sarıyer Belediye Başkan Vekili Hayati Kaptanoğlu, Sarıyer Belediyesi Meclis Üyeleri ve Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları, işten atıldığı için Paşabahçe Devlet Hastanesi önünde aylardır eylem yapan Sarıyerli Türkan Albayrak'a destek ziyaretinde bulundu.
 
Sarıyer Belediye Başkan Vekili Hayati Kaptanoğlu, Paşabahçe Devlet Hastanesi'nin temizlik taşeronu olan şirket tarafından 2006 yılından beri çalıştığı işten 8 Temmuz 2010 tarihinde çıkarılan ve o tarihten itibaren hastane önünde çadır açarak işe iadesini talep eden Türkan Albayrak'a haklı mücadelesine destek verdiklerini bildirdi.
 
Belediye Başkan Vekili Kaptanoğlu, "Sizin işinize iadeniz için başlattığınız mücadeleyi destekliyoruz ve çok saygıdeğer buluyoruz. Taşeronlaşma iş yaşamının en önemli sorunu. Siz tek başınıza bu uygulamaya bayrak açmış birisiniz. Ancak tek endişemiz sürdürdüğünüz açlık grevi nedeniyle sağlık sorunları yaşamanızdır. Bu konuda dikkatli olmanızı diliyorum, çünkü siz ve verdiğiniz mücadele bizim için çok değerli" dedi.
 
Sarıyer'de ikamet eden Türkan Albayrak ise verdikleri destek için çok teşekkür ederek "Bu mücadeleye sadece kendim için başlamadım. İşçi sınıfının bugün karşı karşıya olduğu taşeronlaşma uygulamasının siyasi partilerin gündemine alınması ve tamamen ortadan kaldırılması için başlattım. Bugün güvencesiz ve sendikasız çalışan, her an işten atılma tehdidi yaşayan ve işten atılan binlerce iş arkadaşımız var. Mücadelemi sonuç alıncaya kadar sürdüreceğim" diye konuştu.
 
Destek ziyaretinde yer alan Meclis üyeleri de yaptıkları konuşmalarda Türkan Albayrak'ın mücadelesinde yanında olduklarını belirtti.

Bu haber toplam 1278 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT