Sarıyer siyaseti Reşitpaşa’daydı

Sarıyer siyaseti Reşitpaşa’daydı
Reşitpaşa halkı yıllardır yaşadıkları mülkiyet sorunlarını çözmek için kooperatif kurdu. Kooperatifin tanıtım toplantısına siyasilerin konuşmaları damga vurdu.

Reşitpaşa halkı yıllardır yaşadıkları mülkiyet sorunlarının çözümü için kooperatif kurdu. Kooperatifin tanıtım toplantısına siyasiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Reşitpaşa’daki Yılmazlar Düğün Salonu’nda yapılan toplantıya Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yardımcılarıyla birlikte katılırken, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ise ilçe yöneticileri ve meclis üyeleriyle birlikte neredeyse tam kadro katıldı.



CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz ile MHP İlçe Başkanı Erdal Çoban yaptıkları konuşmalarda önemli mesajlar verdiler. Reşitpaşa Mahallesi Koruma Derneği Başkanı Velayettin Kılıç, yaptığı sunumla isteklerini ve amaçlarını anlattı. Kılıç’ın sunumunun ardından ilçe başkanlarına ve belediye başkanına söz verildi.



Çoban, “Ankara’dan bakmayın Reşitpaşa’ya”
İlçe yöneticileriyle toplantıya gelen MHP İlçe Başkanı Erdal Çoban, “Birlik ve beraberliğinizin daimi olmasını diliyorum. Biz Anadolu çocuğuyuz bize bir kuşun bile yuvasına dokunmamayı öğrettiler. Ankara'dan bakmayın Reşitpaşa'ya, gelin buradan bakın bu sorunu hep beraber çözelim. Başkalarının yanlışına sahip çıkmayalım. Ben önce ülkem sonra milletim diyen bir siyasi partinin temsilcisiyim. Ben, milletimin yüzünü güldürecek her projenin yanında sonuna kadar yürürüm” dedi.



Deniz’den ince mesaj; “Yöneticilerinizi iyi seçin”
CHP İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Yıldız ve İlçe yöneticileriyle birlikte toplantıya katılan CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz ise yaptığı konuşmada hükümetin kentsel dönüşüm projelerini eleştirdi. Deniz, “Son 10 yıllık AKP iktidarı döneminde üç tane yasa çıkartıldı. 2B, Afet Yasası ve Kentsel Dönüşüm Yasası. Bu yasaların içeriğine baktığımızda; 2B'de gelecek olan paraların nerede kullanılacağı belli değil. Biz CHP olarak burada sağlanacak gelirin hangi noktalarda kullanılması konusunda netlik kazandırılmasını istiyoruz. 1999 depreminde olduğu gibi deprem fonları toplandı ülkemizde. Bu rakamların aslında konut sorununda çözülmesi gerekiyordu. Ama duble otoyolların yapımında kullanıldı. Kentsel dönüşüm yasasında tarım arazisinde oturan vatandaşlara buraların ücretsiz verilmesini istiyoruz. Afet Yasası'nda 7 milyon konut yıkılması öngörülüyor. Bu yıkımlarda ne tür bir yol izleneceği yasada belli değil. Reşitpaşalıların kurmuş olduğu bu kooperatifin başarılı olmasını diliyorum” dedi. Deniz, Reşitpaşalılara “Yöneticilerinizi lütfen iyi seçin sonra size sorun yaşatmasınlar” diye de tavsiyelerde bulundu.



Özdemir müjdeyi verdi: “İTÜ ile İBB arasında takas yapıldı”
Toplantıya Meclis Üyeleri ve İlçe yöneticileriyle birlikte tam kadro katılan AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, Vakıfbahçelilere takası anlatarak müjde verdi. Konuşmasında önce CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz’in eleştirilerine cevap veren Özdemir, İBB’nin Derbent Projesi'ni ve geçtiğimiz günlerde İBB ile İTÜ arasında gerçekleşen takas ile mülkiyet sorunu büyük oranda çözüme kavuşan Vakıfbahçe‘deki gelişmeleri anlattı. İTÜ’nün 3 parseli ile İBB’nin 13 parselinin AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından takası gerçekleştirilerek, sorunu büyük oranda çözdüklerini söyleyen Özdemir, “Takas kanununu bu bölge için çıkarttık. Size müjde vermek istiyorum. Vatandaşlarımızın üzerinde oturduğu araziler İTÜ’nün değil artık İBB’nindir. Bundan sonra da Büyükşehir eliyle çözüm daha kolay gelişecek” dedi. Geçtiğimiz günlerde Tekne Park açılışına katılan İBB Başkanı Kadir Topbaş’ta Vakıfbahçe’nin tapusunu göstererek takasın gerçekleştiğini ve sorunun çözüldüğünü belirtmişti. Toplantının bitiminde Vakıfbahçe sakinleri Hüseyin Özdemir ve İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan’ın yanına giderek sorunlarının çözümünde çaba harcadıkları için teşekkür ettiler.



Muhtar Ekiz: “Reşitpaşa halkına Topbaş sahip çıktı”
Reşitpaşa Muhtarı Bekir Ekiz ise yaptığı konuşmada mülkiyet sorununda büyük çaba harcayan İBB Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür etti. Yol nedeniyle geçtiğimiz günlerde yıkılan 44 evle ilgili de Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e sitem eden Muhtar Ekiz, “Yol nedeniyle mahallemde 44 ev yıkıldı. İnsanlar sokakta kalmıştı. Sarıyer Belediye Başkanı beni bir kere bile olsa arayıp bu insanları ne yapacağız demedi. Çözüm üretmedi. Bize yine Sayın Kadir Topbaş sahip çıkarak vatandaşlarımıza Kâğıthane’de ev verdi. Buradan Topbaş’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Şükrü Genç Derbent Projesi’nden övgüyle bahsetti
En son sözü alan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise İBB’nin Derbent Projesi’nden övgüyle bahsederek, gelinen noktanın sevindirici olduğunu ve yerinde dönüşüm için önemli bir örnek olacağını söyledi. Konuşmasında halkın çözüme dahil olması gerektiğini belirten Genç, anlattığı bir öyküyle de vatandaşların birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesini istedi. Genç, Reşitpaşa’daki kooperatifin hayırlı olmasını diledi.

Öte yandan toplantıda CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz ile Belediye Başkanı Şükrü Genç arasında soğuk rüzgârlar esti. Toplantıda selamlaşmayan Deniz ile Genç, toplantı bittikten sonra da ayrı yarı salondan ayrıldılar.

Bu haber toplam 6767 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT