Sarıyer Devlet Hastanesi’nden önemli hizmet

Sarıyer Devlet Hastanesi’nden önemli hizmet
Sarıyer İsmail Akgün Devlet Hastanesi’nde Endoskopi ve Kolonoskopi hizmeti başladı.

 

Sarıyerliler bundan böyle Endoskopi ve Kolonoskopi için Şişli ya da Okmeydanı’na gidip muayene için aylarca randevu gününü beklemeyecek. Sarıyer İsmail Akgün Devlet Hastanesi’ne mide ve bağırsakların kamera ile incelenmesi için Endoskopi ve Kolonoskopi cihazı alındı. Hastane yönetiminin geçtiğimiz günlerde başlattığı hizmet sayesinde Sarıyer halkına büyük oranda kolaylık sağlandı. İlk etapta günde 10 hasta ile başlayan serviste bu sayının önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor.

hastane1.jpg

Hastalara büyük avantaj sağladı
Anestezi doktoru eşliğinde hastanın uyutularak yapılan incelemede bu cihaz sayesinde bağırsak daralmalarında stend koyulabiliyor ve ayrıca mide ve bağırsaklarda bulunan kitle incelenmek için alınabiliyor. Öte yandan bu cihazla hastalara süre açısından da büyük ölçüde avantaj sağlandı. Uzmanlardan alınan bilgilere göre; Mide incelemesi 5-7 dakika, bağırsak incelemesi ise 15- 30 dakika arasında bitiyor. İşlem bittikten sonra hasta 20 dakika takip edildikten sonra raporuyla birlikte evine gönderiliyor.
 
Erken teşhis için önemli
Uzmanlara göre; bağırsak ve mide kanserinin erken teşhisi için Endoskopi ve Kolonoskopi işlemi oldukça önemli. Mide ve bağırsaklardaki en ufak şikâyetlerde bu işlemin yapılması gerekiyor.
 
Daha önce Sarıyer’deki hastalar Endoskopi ve Kolonoskopi için Şişli Etfal, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma ve İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanelerine sevk ediliyordu. Burada hastalara en erken 2 ay sonrasına randevu veriliyordu. Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Sarıyer İsmail Akgün Devlet Hastanesi’nde başlayan bu hizmet sayesinde hem mesafe hem de süre de kısalmış oldu.

hastane2.jpg

Bu haber toplam 15829 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT