Sarıyer Belediyesi'nden açıklama
TEKZİP METNİ
http\\ www.sariyermanşet.com isimli internet sitenizden 29 01 2013 tarihinden bu yana yayınlanmakta olan Belediyeye Büyük Tepki!’’ Başlılklı http://www.sariyermanşet.com\belediyeye-büyük -tepki-2860h.htm adresli linkte mevcut mevcut müvekelime karşı iftira , hakaret içerikli, gerçeğe aykırı ve yasal dayanaktan yoksun haber yayınlanmıştır. Söz konusu haberin gerçek durumla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.
İddialarla ilgili ayrıntılı açıklamalarımız ve gerçek durum Sariyer belediyesine ait resmi internet sitesinde Veterinerlik Müdürlüğümüzün sayfasında yer almaktadır. Söz konusu açıklamalarla http:\\ www.sariyer.bel.tr\ Mudurluk\21Duyuru \1653asilsiz-iddialar-ve-gerçekleraspx adresinden ulaşılmaktadır
Sariyer belediyesi Veteriner Müdürlüğü nezdinde bulunan Hayvan Kısırlaştıma ve rehabilitasyon Merkezi ile ilgili olarak bir sosyal paylaşım sitesinde çıkan asılsız ve iftira içerikli, kurumumuzu karalamaya yönelik yazılar ve bu yazıların gazetenizce haber olarak yayınlanması haksız ve hukuka aykırıdır. Sariyer belediyesi nin sahipspz sokak hayvanlarıyla ilgili yapmakta olduğu özverili çalışmalarına gölge düşürmeye çalışan haber tamamen gerçek dışıdır. Şöyle ki;
Sarıyer Belediyesinin Kısırkaya; da sahipsiz sokak hayvanlarına hizmet veren merkezi HAYVAN BARINAĞI DEGİLDİR adı üzerinde HAYVAN KISIRLAŞTIRMA VE REHABİLİTASYON MERKEZİDİR. Bir başka ifadeyle geçici kısırlaştırma ve tedavi merkezidir. Geçici hayvan bakım merkezlerinde de sağlıklı hayvanlar bulunmamakta tedavi amaçlı hasta hayvanlar bulunmaktadır. Geçici bakım merkezlerinin görevi yerelde bulunan sahipsiz ve bakıma muhtaç hayvanların buralara alınıp tedavi edilmesi bakımlarının yapılması kısırlaştırılması, aşılarının yapılması ve bütün bu işlemlerin tamamlanmasından sonra alındıkları ortamlara geri bırakılması için hizmet veren yerlerdir.
Nitekim; belediyemizin hayvan kısırlaştırma ve bakım merkezi, kısırlaştırılıcak ve sasağlık problemi olan sahipsiz hayvanlara hizmet vermektedir. Sariyer genelinde sokaklarda yaşayan ve sağlık sorunu olan hayvanların vatandaşlar tarafından ihpar edilmesi sonucu hayvan toplama ve nakil ekipleri tarafından bulunduğu adresten tedavi amaçlı alınıp merkeze nakledilen hayvanların burada iyileşmesi süresince gerekli tedavileri yapılamaktadır. Tedavisi biten hayvanlar kısırlaştırılmamışsa gerekli kısırlaştırma işleminden sonra kuduz aşısı ve parazit tedavisi de yapıldıktan sonra sağlıklı bir şekilde yürürlükteki yasalara uygun olarak alındığı geri bırakılmakta olup Veteriner İşleri Müdürlüğümüz tarafından 2012 yılında toplam 984 sahipsiz hayvan tedavi edilmiştir.
Kısırkaya Rehabilitasyon Merkezi tamamen yönetmeliğe uygun olarak hazırlanmıştır.Yani hayvanların bulundukları bölmelerin rahat temizlenebilir olup, yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir malzemeden yapılmış olması gerekmektedir. Hayvanların hava almayan , idrar kokulu bölmelerde malzemeden yapılmış olması gerekmektedir bulunduğu doğru degildir! Aksine bölmelerin çogu dışarıya alana açılmaktadır. Yani hayvan istediği zaman açık alanda istediği zaman da kapalı alanda kalabilme imkanına sahiptir Ayrıca merkezin hiçbir bölümüne giriş yasağı bulunmamaktadır. Dileyen hayvan sever haftanın 7 günü saat 12.00 ile 14.00 arası gelip merkezi ziyaret etme özgürlüğüne sahiptir Söz konusu geçici bakım merkezi hayvan barınağı olmadığından ve tedavi amaçlı hayvanların kaldığı yer olduğu için temizlik saatlerinde ve tedavi saatlerinde ziyarete açık olmaması olması gereken bir durumdur. Her türlü hastalığa maruz hayvanlar tedavi altında olduğu için insanların bu hastalıklı ortamlarla girmesi sağlık açısından da sakıncalıdır.
Kısırkaya Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezinin doğal yaşam alanları, mevcut yasal düzenlemeler gereği sakat, agresif, evden atılmış ve yasaklı hayvanların barındırılması için oluşturulmuş yerlerdir. Bu alanlar özelikle denizden gelecek olan soğuk rüzgardan hayvanların korunması için üç tarafı ve üstü kapalı bölmelerden oluşmaktadır. Ayrıca hayvanların olumsuz hava şartlarından korunmaları için oluşturulan alanda yeterli sayıda kulübe ve palet bulunmaktadır. Bu hayvanların kapalı alanda veya açık alanda bulunmaları kendi tercihleridir. Bu alan da otomatik soluklar bulunduğundan hayvanların susuz kalmaları söz konusu değildir. Geçici Hayvan Bakım Merkezi; mizde 24 saat görevli çalıştığı için bu hayvanların susuz veya aç kalmaları mümkün değildir.
Müvekkilim belediye olarak, hayvanlarla ilgili sorumlulukları bütünüyle yerine getirmesine rağmen gerek haberlerinizdeki ifadelerinizle gerekse haberinize konu şikayet metninde yazılan ifadelere kurumumuzun haksız yere hedef gösterilmesi hakaret derecesine varan söylemlere aşağılanması kabul edilmeyecek hukuk dışı ve hakkaniyetsiz bir durumdur. Hyvanları kullanarak asılsız haberlerle müvekkilim Sariyer Belediyesi ne haksız yere saldıran ve harey eden kişilerin suçlamalarını red ediyoruz
Sariyer Belediyesi olarak müvekkilimin öncelikli hedefleri arasında hayvanların daha iyi yaşam şartlarına kavuşturulası olmuştur Haberinizde yazılı haber sınırını aşan genişletici ve yanlış yorumlar ile gerçek dışı aşağılayıcı ve suçlayıcı iddialarınızı hiçbir suretle kabul etmiyoruz. Bu nedenle müvekkilimin hakkında yapılmış gerçek dışı haberinizi tekzip eder kamuoyuna saygıyla duyururuz.
SARIYER Belediye Başkanlığı
Vekili Av Hafsa YILDIRIM