Müjdeyi kendisi verdi

Müjdeyi kendisi verdi
Kaldırılması düşünülen Sarıyer-Eminönü vapur hattı için harekete geçen AK Parti İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan seferlerin devam edeceğinin müjdesini vapur yolcularına bizzat kendisi verdi.

Kaldırılması düşünülen Sarıyer-Eminönü vapur hattı için harekete geçen AK Parti İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan sorunu çözdükten sonra vatandaşlarla birlikte yolculuk yaparak seferlerin devam edeceğinin müjdesini bizzat kendisi verdi.

İBB’nin bir İstanbul geleneği olan Sarıyer-Eminönü vapur seferlerinin kaldırılma kararı, Boğaz hattında yaşayan ve sabah ile akşam saatlerinde deniz ulaşımını kullanan çok sayıda Sarıyerli tarafından protesto edilmişti. Protestoların ardından konuyla ilgili bilgi alan AK Parti Sarıyer ve İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan bu kararın geri alınması için harekete geçti. Çok sayıdaki Sarıyerli vatandaşın bu hattı kullandığını, vatandaşların mağdur olmaması için çaba harcayan Canarıkan, konuyu Kadir Topbaş’ın yurt dışında olması nedeniyle İBB Başkan Vekili Ahmet Selamet ve Genel Sekreter Adem Baştürk ile görüşmüştü.



Müjdeyi bizzat kendisi verdi
Problemi çözen Canarıkan, seferlerin devam edeceğini vapurda yolculuk yaparak vatandaşlara müjdeledi. Yıllardır bu hattı kullanan çok sayıdaki Sarıyerli bu uğraşından dolayı Canarıkan’a teşekkür etti. Canarıkan vapur hattının yanı sıra birçok problem için de vatandaşlara yardımcı oldu. Sarıyer’de ilk kez bir siyasetçinin bu şekilde halkla ilgilendiğini gördüklerini belirten yolcular, “Oy verdiğimiz siyasetçiler maalesef halktan uzak duruyorlar. Uzak durunca da problemlerimize hakim olamıyorlar. Sarıyer’de görev yapan bir siyasetçinin halkla bu şekilde ilgilenmesi çok memnuniyet verici bir durum. Çok samimi ve sorun çözen bir insan. Halil Bey’e çok teşekkür ediyoruz” diye konuştular.



Yolcuların her dediğini not aldı
Önümüzdeki günlerde durumu Kadir Topbaş ile de görüşecek olan Canarıkan, Sarıyer-Eminönü vapur hattının önemi ve yapılması gerekleri daha iyi anlamak için vatandaşlarla birlikte yolculuk yaptı. Eminönü’nden Rumelikavağı’na kadar yolcularla tek tek sohbet eden Canarıkan söylenenleri not etti. Büyükdere, Yeniköy ve Emirgan’daki durakların da kaldırılmamasını isteyen vatandaşlara gerekli çalışmaları yapacağını söyledi.

Seferler devam edecek
Sarıyer Manşet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vedat Özdemir’e vapurda açıklama yapan Canarıkan, “Vatandaşlarımız eski vapuru ve eski güzergâhı istiyorlar. 450 kişiyle Eminönü’nden hareket ettik. Burası doğal asfalt ve doğal otoban, bize bir masrafı yok. Bu hattın kaldırılmaması gerekiyor. Seferler devam edecek ancak vatandaşlarımızın taleplerini de bugün daha iyi öğrenmiş oldum. Sayın Başkanımız Kadir Topbaş Bey'e hepsini aktaracağım” dedi. İBB olarak deniz ulaşımına önem verdiklerini de belirten Canarıkan, “Boğazda marinalar yapıyoruz. Bunların iki tanesi Tarabya ve İstinye olmak üzere Sarıyer’de olacak” diye konuştu.



Vatandaşlar: “30 yıldır bu hattı kullanıyoruz”
Gazetemize konuşan vatandaşlarda görüşlerini şu şekilde ifade ettiler: Eşi Filiz Köse ile birlikte 30 yıldır bu hattı kullandıklarını belirten Aslan Köse, “50 yıldır kullananlar var. Eşimle birlikte ticaret odasında çalışıyoruz. Kaldırılacağını duyunca çok üzüldük ve sıkıntı yaşadık. Gerekli ilgiyi gösterdiği için Halil beye çok teşekkür ediyorum” dedi. Zaman açısından da kendilerine avantaj sağladığını belirten Cem Şeniş ise “Rumelikavağı’nda oturuyorum. 20 yıldır bu hattan yolculuk yapıyorum. Eski sistemi ile devam etmesini istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 1562 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT