Mikro Milliyetçilere CEVAP

Mikro Milliyetçilere CEVAP
YALAKALIK DEĞİL GAZETECİLİK YAPIYORUZ!

Sarıyer Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri programında Şebinkarahisarlı yöresel şarkıcıların yoğunlukta olduğunu geçtiğimiz günlerde yazmıştık. Bu konu sadece bizim değil, Sarıyerli birçok vatandaşın da dikkatini çektiği için gündeme getirdik. Bu arkadaşlar Şebinkarahisar’da tanınıyor olabilirler, ancak Sarıyer’den kimsenin tanımadığı sırf Belediye Başkanı Şükrü Genç’in hemşerisi ya da akrabası diye bir sürü şarkıcının peş peşe konser vermesi, bizim için haber değeri olan bir konuydu. Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yaptığı güzel hizmetleri gündeme getirdiğimiz gibi, haber değeri varsa olumsuz yönlerini de gazeteci olarak eleştirmek durumundayız. Çünkü biz ‘YALAKALIK’ değil ‘GAZETECİLİK’ yapıyoruz, bunu bilmeyenler varsa iyice algılasın!

Ancak gel gelelim ki, gazeteciliğin ne olduğundan bihaber, kurduğu çakma bir internet sitesiyle gazetecilik yaptığını sanan bir şahıs, haberimizi kendisine göre çarpıtarak, Sarıyer Manşet Gazetesi üzerinden çıkar elde etmeye çalıştı.

Bazı yöresel şarkıcılar ve reklamı olmasın diye adını vermeyeceğimiz bu çakma yöresel internet sitesi, kendi rahatsızlıklarını nedense tüm Şebinkarahisar’a mal etme çabası içine girdiler. Bunu belirtelim ki Sarıyer Manşet Gazetesi ile Şebinkarahisarlıları karşı karşıya getirmek isteyen bu zavallılar amaçlarına ulaşamayacaktır. Kaldı ki, Şebinkarahisarlı çok sayıdaki dostumuz bu haberden sonra bizi arayarak tebrik etmişlerdir. Bu da ne kadar doğru bir eleştiri yaptığımızı göstermektedir. Çünkü mesele Şebinkarahisar ya da Sarıyer meselesi değil, bir belediye başkanının konser verecek olan şarkıcıları seçerken nelere dikkat ettiği ile ilgilidir. Sadece kendi hemşerilerini değil tüm toplumu kucaklayıp, kucaklamadığıdır.

Sarıyer Manşet hiçbir zaman mikro milliyetçilik yapmamıştır. Bu ülkedeki tüm kültürlere elbette ki sonsuz saygımız vardır. Tabi ki, bu ülkenin dört bir tarafından sanatçı gelip Sarıyer’de konser verme hakkına sahiptir. Ancak ne gariptir ki, Ramazan etkinliklerinde sahne alan sanatçıların büyük ağırlığı Şebinkarahisarlıdır yani Şükrü Genç’in hemşerileridir. Bunu görmezden gelmek hem diğer sanatçılara, hem de kendi mesleğimize saygısızlık olur.

Ayrıca biz, Sarıyer’de yaşayan her vatandaşımızı Sarıyerli olarak nitelendirirken, 2009’dan önce Sarıyer’in S’si ile ilgilenmeyen yalakacı zihniyet ise sanatçılara ‘ÖZ SARIYERLİ’ gibi sıfatlar üretmeleri ve asli vazifelerini yerine getirmek için beyhude çırpınışların içerisine girmeleri, düştükleri komik durumun bir belgesi olarak nitelendiriyoruz.

‘Ben sizden daha fazla Sarıyerliyim’ diyerek ‘Koskoca’ diye hitap ettiği Şükrü Genç’in arkasından ne tarz konuşmalar yaptığını en iyi bilen bizler değilmişiz gibi üstü kapalı tehditler savuranlara ise ‘Ateş olsanız, cürmünüz kadar yer yakarsınız’ demekle şimdilik yetiniyoruz. ‘Koskoca’ olanların reklam korkutmalarına taviz vermeyen bizleri, etrafınızdaki yalakacı zihniyetle karıştırmamanız gerektiğini, aksi taktirde ise hataya düşeceğinizi de belirtmek istiyoruz.

Fırsat bu fırsat diyerek, yalakalığını perçinlemek isteyenlere sormak lazım… Şükrü Genç Sarıyer’de Belediye Başkanı olduktan sonra bu çakma sitenin yanında bir de gazete çıkartmaya başladınız. Memleketinizde dağıttığınız bu gazete Şükrü Genç’in size sağladığı kaynaklarla yani Sarıyerlilerin parasıyla çıkmıyor mu?

Sonuç olarak, önce meslek etiğinin ne olduğunu öğrenecek, sonra onu benimseyecek, ardından şiar edinecek, yalakalığı bırakıp ne gerekiyorsa onu yapacak daha sonra da sizden bir kaç gömlek üstün Sarıyer Manşet için kara hesaplar içine gireceksiniz. Bizden söylemesi...

Belediye Unkapanı’na döndü

Bu haber toplam 1397 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT