İzzettin Doğan’dan CHP’li belediyelere cemevi çıkışı

İzzettin Doğan’dan CHP’li belediyelere cemevi çıkışı
'Hem Alevilerin oyunu alacaksın hem de onları yok sayacaksın'

Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan CHP'li belediyelerin cemevleriyle ilgili yaklaşımına tepki göstererek, “Hem Alevilerin oyunu alacaksın hem de onları yok sayacaksın” dedi.

Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan Cem Vakfı 19. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı kapanış konuşmasında Türkiye'deki Cemevleri soruna dikkat çekti. Prof. Dr. CHP'li belediyelerin Cemevleri konusundaki yaklaşımına sert tepki gösterdi. Prof. Dr. Doğan: 'hem milyonların oyunu alacaksın hem de onları taleplerini yok sayacaksın' dedi.

video-haber-logo.jpg
 
Prof. Dr. Doğan'ın cemevleriyle ilgili o değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: “Alevilerin haklarının savunulmasında hiç bir çekinmeyi kabul edemeyiz. Türkiye'deki tüm belediyeler içinde bize en az ilgi gösteren belediyeler CHP'li belediyeler. Bunu kabul edemeyiz. İstanbul'dan 63 tane cemevi var. Bunların içerisinde Avcılar Belediyesi’nin yaptığı bir cemevi vardır. Bütün Alevilerin oy vermiş olmasına rağmen bugüne kadar Kadıköy Belediyesi İstanbul'un en zengin belediyesidir bir tane cemevi yapmamıştır. Yine aynı şekilde Bakırköy Belediyesi, Sarıyer Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi, Hem oy vereceksiniz sizi oy vermeye mecburmuş gibi gösterecekler hem de hizmet getirmeyecekler. Bu nasıl siyasi parti vatandaş ilişkisidir. Bizim siyasi nezaketimizi suiistimal etmeye kimsenin hakkı yoktur. Ona da müsaade edilmemelidir. Bugün Çankaya belediye Başkanlığı eski genel başkan Deniz Baykal beyin tahsisini zorlayarak sağladığı arsa üzerinde halktan toplanan paralarla sağlanan cemevi bugün yıkılıyor. Gerekçesi ise biraz daha minyon cemevi yapacağız. En az 1,5 milyon kişinin yaşadığı Ankara’da bir tane cemevi yok. Çankaya Belediyesi bizimle sürekli sürtüşme içinde.  İzmir'de bir buçuk milyon Alevi nüfus var toplam nüfusun yarısı. Genel başkana sorduğumda cemevi için arsanın tahsisi için bir tarih vermedi. Bugün yarın sürekli bir erteleme var. Bu ülkenin yurttaşlarıyla seçileceksiniz onlardan oy alacaksınız sonra ayak sürteceksiniz. Biz bunu halka söyleriz şikâyet ederiz. Bizim dernek başkanımız randevu almak da zorluk çekiyor. Sizin karşınızda milyonların oluşturduğu bir kitle var. Bu kitlenin talebini görmezlikten gelemezsiniz.  Bu topluma saygı gösterilecek hangi parti olursa olsun” dedi.

sariyer_cemevi_oneri.jpg

(Habercem)

Bu haber toplam 6735 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum