CHP 4 koldan kongreye gidecek

CHP 4 koldan kongreye gidecek
Seçimden önce çalışmadığı için Serdar Sarıoğlu’nun görevden alınması ve yerine Mehmet Deniz’in atanmasıyla birlikte hareketli bir dönem geçiren CHP’de bu seferki ilçe kongresi bir hayli çekişmeli geçeceğe benziyor.

Önümüzdeki Eylül-Ekim aylarında delege seçimlerinin yapılacağı kongrenin Aralık ya da en geç Ocak’ta yapılması tahmin ediliyor. Yaklaşan kongrede adaylık için CHP kulislerinde hemen her gün farklı bir isim konuşulurken, dört ayrı grubun aday çıkartabileceği belirtiliyor.

Mehmet Deniz’in şansı yüksek
Bir taraftan çalışmalarıyla örgütün desteğini arkasına alan Mehmet Deniz bu kez seçimi kazanarak gelmek isterken, diğer tarafta görevden alınan eski İlçe Başkanı Serdar Sarıoğlu’nun çalışmaları devam ediyor. Sarıoğlu aday olup iadeyi itibarını yeniden geri almak için zemin yokluyor ancak Sarıoğlu’nun bu çabaları tabanda olumlu bir yanıt alamazsa bu kez kendisine yakın birinin aday olarak çıkartacağı belirtiliyor.

Kuzey grubu genç bir aday çıkartacak
Diğer bir tarafta ilçede ve örgüt üzerindeki ağırlığı ile bilinen Sarıyer merkez grubu var. Aynı zamanda kendisini Kuzey olarak adlandıran bu grubun genç bir aday çıkartacağı yönünde bilgiler var.

Belediyenin adayı Asalettin Aslanoğlu
Kuzey grubunun bazı isimler üzerindeki tartışmaları devam ederken, belediye kanadı da bu durumda boş durmuyor. Son zamanlarda yaşanan tartışmalar ve atama yapılırken önerdiği isimlerin CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından listeye konulmaması nedeniyle mevcut İlçe Başkanı Mehmet Deniz’le arasında soğuk rüzgârlar esen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç kendine yakın birinin ilçe başkanı olmasını istiyor. Şükrü Genç’in daha önce Serdar Sarıoğlu’nun delege seçimine tepki göstererek CHP’yi mahkemeye vermesiyle bilinen Asalettin Aslanoğlu’nu destekleyeceği de aldığımız bilgiler arasında.

Bu haber toplam 1278 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum