Belgelerle Tarabya tarihi

Belgelerle Tarabya tarihi
Y. Müh. Dr. Cemal Beşkardeş, fotoğraf ve belgelerle geçmişten günümüze Tarabya Tarihi’ni anlattı.

Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği, “Tarabya’nın Görkemli Tarihine Bir Bakış” konulu söyleşide Y. Müh. Dr. Cemal Beşkardeş, fotoğraf ve belgelerle geçmişten günümüze Tarabya Tarihi’ni anlattı.

Söyleşiye katılanlar, Tarabya'nın Grek Mitolojisi'ndeki efsanesinden başlayarak I.Dünya Savaşı'nın sonlarına kadar süren tarihini büyük bir merak ve ilgiyle izlediler. 90 dakika süren sunumda, Osmanlı, Alman, Fransız ve İtalyan tarihinden edinilen bilgiler, belgeler ve fotoğraflar, 125 adetlik kare eşliğinde Dr. Beşkardeş tarafından izleyicilere aktarıldı.

Çok sayıda vatandaşın büyük bir merakla takip ettiği söyleşiyi Sarıyer Belediyesi Meclis Başkanvekili Adnan Ayber, Sarıyer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Filiz Coşkun, TURİNG Genel Sekreteri, Kültür Bakanlığı eski Müsteşarı Dr. Alpay Pasinli, TURİNG Onur Kurulu Başkanı, Milli Saraylar eski Müdürlerinden Erem Çalıkoğlu, Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Lirik Soprano Gizem Erem, eski CHP İl Başkanlarından Av. Faruk Erginsoy, Sarıyer Belediyesi Semt Evleri Koordinatörü Hüsnü Fırat Ateş, Kireçburnu Muhtarı Genco Çağlayan, Sarı Platform Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve öğretim görevlileri de katıldı.

Söyleşide İstanbul Boğazı'nın stratejik bir konumunda bulunan Tarabya'nın özellikle Osmanlı Devleti dönemindeki tarihi olaylarının mercek altına alındığı sunum ve söyleşide Görkemli Boğaz Semti Tarabya'nın tarihinde adeta bir zaman tüneli turu yapıldı.
 
Söyleşinin sonunda Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç adına Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Filiz Coşkun Dr. Beşkardeş'e bir şükran plaketi verdi. Kireçburnu Muhtarı Genco Çağlayan ise Kireçburnu ve Tarabya sakinleri adına konuşmacıya bir buket çiçek takdim etti.

tartarih1iceri_751445660.jpg

Bu haber toplam 7990 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT