Belediye meclisinden ortak tavır

Belediye meclisinden ortak tavır
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in, Sarıyer Manşet Gazetesi hakkında açtığı 150 Bin TL’lik tazminat davası belediye meclisinin de gündemindeydi.

AK Parti Meclis Üyesi Cemil Özbalta ile CHP Meclis Üyesi Gökan Zeybek meclis kürsüsünden yaptıkları konuşmalarla, eleştiriyi kabullenmeyerek Sarıyer’in özgür sesini davalarla kısmaya çalışan Şükrü Genç’e tepkilerini ortaya koydular. Özbalta, Kılıçdaroğlu’nun basın özgürlüğü hakkındaki söylemleri ile Şükrü Genç’in yaptıkları arasındaki tutarsızlığa dikkat çekerken, Zeybek ise demokrasilerde basın özgürlüğünün önemine vurgu yaptı.

MECLİSTE YAPILAN KONUŞMALARI İÇEREN VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...



Özbalta: “Eleştiriyi hazmedemeyeceksek o görevi yapmayacağız”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun basın özgürlüğü konusundaki söylemleri ile Şükrü Genç’in basına karşı tavrını karşılaştırıp, ikisi arasındaki tutarsızlığı ortaya koyarak AK Partililer adına konuşma yapan Cemil Özbalta, “Kemal Kılıçdaroğlu Washington Post Gazetesi’ne vermiş olduğu bir beyenatta “Türkiye’de muhalefet susturuluyor" diyor. Genel Başkanınız kongrede de dile getirdiği üzere medyaya baskı uygulandığını, medyanın susturulduğunu söylüyor. Bazı yerel medyadaki arkadaşlarımız bizim dönemimizde de mahkemelik olmuşlardı. O zaman da ben buna karşı çıkmıştım. Bir yörenin, bir ülkenin çalışmaları ancak medya yoluyla tanıtılır. Eğer bir hakaret, küfür yoksa eleştirileri hazmetmeli ve buna hazır olmalıyız. Seçime girmeden önce sürekli Sarıyer yerel medyasındaki arkadaşlara daha rahat bir ortamda hizmet verileceğini söylüyordu sayın başkanımız ancak Sarıyer Manşet’e şuan 150 bin TL’lik tazminat davası açmış durumda. Bırakın destek olmayı arkadaşların haber yapması bile engellenmeye çalışılıyor. Bu olayı, Şükrü Genç'İn basına karşı uyguladığı bu hareketini benimsemiyoruz ve biran önce bu işten vazgeçmesini diliyoruz. Sarıyer basını ne yapacağını bilen bir grup arkadaştan oluşuyor. Ben buna şahidim. Eğer bir belediye başkanı, yardımcısı veya herhangi bir meclis üyesi en ufak bir eleştiriyi hazmedemeyecekse o zaman o görevde olmayacaklar. Kılıçdaroğlu basın konusunda "hukukun üstünlüğüne direk saldırı" diyor. İnsanların gönüllü olarak yapmak istedikleri bir işte sen 150 bin liralık tazminat davası açıyorsun. Değerli basınımızla uğraşmayalım. Onlar internet siteleri ve gazeteleri vasıtasıyla Sarıyer’de ve mecliste olan ve bitenleri halkımıza yansıtmaktadır." dedi.



Zeybek; “Eleştirilere açık olmalıyız”
CHP Grubu adına konuşan Gökan Zeybek de, “Cemil Bey’in basın üzerinde özgürlük ve demokrasi ile ilgili endişe ve kaygılarının tamamına katıldığımı belirtmek istiyorum. Bir ülkedeki demokrasi ülkedeki muhalefete mensup olan siyasetçilerin, yazarların, aydınların, gazetecilerin özgürlüklerini her ortamda yerine getirmesi ile ölçülür. İleri demokrasilerde Türkiye’nin yasalarla uyum sürecine soktuğu sürecin tamamında vazgeçilmez ve dokunulmaz olan basın özgürlüğü ki özgürlüklerin en temel noktasıdır. Yalnızca Sarıyer ile ilgili değil aynı zamanda bu ülkenin cumhurbaşkanından başbakanına, milletvekillerinden bütün bürokratlarına kadar kendileri ile ilgili her türlü eleştiriyi tahammül sınırlarında karşılayıp onları halkın nezdinde değerlendirmeye tabi tutması gerektiğine inanıyorum. O nedenle bu konuyla ilgili grubumuzun yapması gereken bir çalışma varsa onu da yerine getireceğimizi belirtmek isterim” dedi.

Öte yandan gazetemizi arayan çok sayıdaki sivil toplum kuruluşu da Belediye Başkanı Şükrü Genç’in basın özgürlüğüne karşı olan bu tutumunu kınadı.

Bu haber toplam 2641 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum