Adliyede vedalaşma günü

Adliyede vedalaşma günü
Yeni adli yıl ile birlikte Çağlayan’da yapılan yeni Adliye Sarayına taşınacak olan Sarıyer Adliyesi’nde veda kokteyli düzenlendi.

Adliyelerin birleştirilmesiyle kapanacak olan Çağlayan’da yeni yapılan adliye sarayına taşınacak olan Sarıyer Adliyesi veda etti. Adliyenin bahçesinde düzenlenen veda kokteyline Sarıyer Belediye Başkan Vekili Hayati Kaptanoğlu, Sarıyer Başsavcı Vekili Bayram Köroğlu, CHP Meclis Üyesi Erdal Sarıgöl, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Metilli, Boğaz Güvenlik Komutanı, İlçe Jandarma Komutanı, Kaymakamlığa bağlı daire müdürleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak, hakim ve savcılar ile adliye çalışanları katıldı. Kaymakam Ömer Karaman umrede olduğu için, Belediye Başkanı Şükrü Genç de memleketi Şebinkarahisar'da bulunduğundan dolayı veda kokteyline katılamadı.

Bol bol hatıra fotoğraflarının çekildiği kokteylde Belediye Başkan Vekili Hayati Kaptanoğlu, Başsavcı Vekili Bayram Köroğlu’na çiçek takdim ederek Sarıyer’e hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

adliyeicveda_542021627.jpg

Kaptanoğlu: ”Üstümüze düşeni yaptık”
Yapılan kısa konuşmada bazı kişilerin adliyenin taşınmasından dolayı kendilerine sitem ettiklerini söyleyen Kaptanoğlu, “Bu adliye Sarıyer’den gitmemeliydi. Taşınmaması için biz üstümüze düşeni yaptık. Ama asıl muhatap biz değiliz. Mecliste arkadaşlarımızla birlikte çok çaba sarf ettik. Arazide çeşitli yerler göstererek önerilerde bulunduk. Kullanılması için kültür merkezini sunduk. Ama muhatap olması gereken kimseler kıpırdamadı.  ‘Olmuyor, yapamıyoruz, bizi aşıyor, bu bir talimattır, karşı gelemiyoruz’ demediler. Topu vatandaşa atmak ve bize sitem etmek yanlış. Buranın personeli Sarıyer’de bir aile bütünlüğü içinde uzun bir birliktelik yaşadı. Şimdi bu aile birlikteliği bitti. Adliye gitti. Artık Sarıyer ismi yok. Bu iş bitmiştir. Vatandaş 50 kilometre uzaklıktaki Çağlayan’a nasıl gider bilemeyiz ama devletin kararı ve verdiği talimat önemlidir. İstanbul’a onur veren bir adliye sarayı yapılmıştır. Ancak şunu da belirtmek isterim ki bu tarihi binanın önünden geçtikçe içim ürperiyor, her an yıkılacak korkusu yaşıyordum. Taşınma olayına bu nedenle de seviniyorum” dedi.

Köroğlu: “Sarıyer Adliyesi tarihin derinliklerine gömüldü”
Sarıyer Adliyesi’nin taşınmasına kişisel olarak karşı olduğunu ancak devletin kararına uyduklarını söyleyen Başsavcı vekili Bayram Köroğlu ise, Hayati Kaptanoğlu’nun sözlerini yerel bir yönetici ve siyasetçi olduğu için serzeniş olarak kabul ettiğini belirtti. Çağlayan’a taşınma olayının çalışma olarak belki de daha olumlu olacağını ifade eden Köroğlu şunları söyledi:  “Sarıyer Adliyesi bugünden itibaren tarihin derinliklerine gömüldü. Belki ileride yine aynı adla burada bir adliye yapılabilir. Ama kapamak kötüdür. Her yıl düzenlenen veda toplantılarında emekli olan ya da tayini çıkan arkadaşlarımız için yaprak dökümü derdik ama şimdi yaprak değil ağaç kökten gidiyor. Ben adliye kapatan biri olmak istemezdim ama emir böyle, yapacak bir şey yok. Bugün bizim buradaki son mesai günümüzdü. Bundan sonra adliye Çağlayan’da, ben de Bakırköy’de görev yapacağım. Sarıyerli dostlarımızın kendilerine kapımızın her zaman açık olduğunu bilmelerini isterim.”

1946 yılında Yeniköy’de hizmete giren Sarıyer Adliyesi, 1972 ise Sarıyer Büyükdere’ye taşındı. 1998’de de tarihi taş binaya taşıyan Adliye’de 20 hakim ve savcı ile 120 personelin görev yapıyordu.

Bu haber toplam 9329 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT