Sarıyer'de huzur toplantıları başladı

Sarıyer'de huzur toplantıları başladı
Son dönemde başarılı çalışmalarıyla önce çıkan Sarıyer Emniyet Müdürlüğü’nün Huzur Toplantıları yoğun ilgi görüyor.

Sarıyer Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların sorunlarına yerinde çözümler getirebilmek adına organize ettiği Huzur Toplantılarının ilki Rumelihisarı’nda yapıldı. Toplantıya; Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ile İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı’nın yanı sıra emniyet müdür yardımcıları, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu başkanları ve çok sayıdaki mahalle sakinleri katıldı. 

Kaymakam Bilgin: “Önceliğimiz halkımızın huzur ve güveni”

Toplantıya katılan kamu yöneticileriyle vatandaşlar, ilçenin huzur ve emniyeti için alınan ve alınması gereken tedbirler konusunda fikir alışverişinde bulundu. Huzur Toplantısı’nın açılışını yapan Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer’de önceliğin halkın huzur ve güveni olduğunu vurguladı. Bilgin, sokaktaki vatandaştan, üniversitede okuyan öğrenciye kadar her bireyin hayatını korkmadan, güven içinde sürdürmesi anlamında gereken her türlü tedbiri almak için yoğun bir gayret gösterdiklerini kaydetti. Kaymakam Bilgin, başta muhtarlar olmak üzere vatandaşa hizmet götürmekle yükümlü her kesimle işbirliği içinde olarak, sivil toplum örgütlerinin görüş ve önerileriyle asayişi sağlayacak tedbirler aldıklarını söyledi. Bilgin, bölgede bağımlılık, gürültü kirliliği, trafik yoğunluğu, otopark sorunu, okul önlerinde öğrenci güvenliğinin sağlanması ve vatandaşa karşı her türlü şiddetin önlenmesi için emniyet görevlilerinin büyük çaba gösterdiğini söyledi.

Çamırcı: “Halkımızla işbirliği içindeyiz”

Emniyet Müdürlüğü’nün asayiş ve güvenlik çalışmaları hakkında bilgi veren Sarıyer Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı da vatandaşlardan görüşlerini ve taleplerini alarak not etti. Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı huzur toplantılarının her hafta bir başka mahallede gerçekleştirileceğini belirterek, Sarıyer’de yaşayan vatandaşların emniyet içinde olmaları için her türlü işbirliğine açık olduklarını sözlerine ekledi.

sariyer-huzur-ic.jpg

Toplantıya Orhan Gencebay da katıldı

Toplantıya ünlü sanatçı Orhan Gencebay da katıldı. Söz alan Gencebay, halkın barış ve kardeşlik duyguları içinde yaşayıp, sorunların elbirliğiyle dayanışma içinde çözmesi gerektiğini söyledi. Gencebay, “Ülkemizin içinde bulunduğu şu anki zor durumun yanı sıra sahip olduğumuz güzellikleri de görüyorum. Yabancı ülkelerin basın mensuplarıyla yaptığım röportajlarda da ülkemizin ne kadar güçlü olduğunu belirtiyor, 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminde olduğu gibi her güçlüğün üstesinden geldiğimizi ve geleceğimizi anlatıyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 3450 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT