Sarıyer'de 'Güçlü Kadınlar' fotoğraf sergisi

Sarıyer'de 'Güçlü Kadınlar' fotoğraf sergisi
Fotoğraf Sanatçısı ve FMV Işık Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gülhan Kırdı’nın fotoğraf sergisi ‘Güçlü Kadınlar’ Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda sanatseverlerle buluştu.

Birbirinden güç işlerin altından kalkan ve iş hayatında mücadeleci ruhlarıyla ön plana çıkan kadınlar 'Güçlü Kadınlar' adlı fotoğraf sergisinde buluştu. Sergide; balıkçılıktan inşaat işçiliğine, torna ustalığından taksiciliğe kadar farklı meslek gruplarında çalışan emekçi kadınların çarpıcı portreleri yer aldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında açılan ve 16 Mart’a kadar fotoğraf meraklılarını ağırlayacak olan sergi,  kadınların kas gücüne ve para gücüne ihtiyaç duymadan, toplumda erkek işi olarak bilinen işlerde çalışabileceğini anlatıyor. Toplumsal yaşamda cinsiyet eşitliğinin önemine değinen Gülhan Kırdı; hem sanatçı hem de emekçi bir kadın olarak, onu bu eserleri üretmeye itenin kendi içinde sorduğu sorulara aradığı yanıtlar olduğunu söyledi.

sergi-ic1.jpg

PARA SÖZ KONUSU OLURSA ERKEK ROL DEĞİŞTİRİR

“Kadın ve erkek ne kadar eşittir tartışması beni bu projeyi yapmaya yöneltti” diyen Gülhan Kırdı şöyle konuştu: “Açıkçası bu tartışmaya kendi cephemden, farklı bir gözle bakmaya çalıştım. İş, eve ekmek götürmeye yani geçim derdine gelince toplumsal bir soruna dönüşmüş olan erkeklerin baskın rolünün hemen değiştiğini göstermeye çalıştım. Dilerim ki, tüm kadınlar güçlü olsun. Belki böylece toplum olarak sınırlarımızı aşma ve daha özgür olma iradesi kazanabiliriz"

Bu haber toplam 5690 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT