Sarıyer şehitlerini unutmadı!

Sarıyer şehitlerini unutmadı!
15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü yaklaşırken, anma etkinlikleri kapsamında Sarıyer ilçe protokolü Sarıyer’deki şehitlerin kabirlerini ziyaret etti. 

15 Temmuz'un yıldönümü yaklaşırken Sarıyer ilçe protokolü, darbe girişiminde şehit edilen Çetin Can, Fatih Satır ve PKK terör örgütü tarafından Şırnak’ta şehit edilen Uğur Taşçı’nın mezarlarını ziyaret etti.

Kabir ziyaretlerine; Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in yanı sıra; Sarıyer İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Aygün, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem ile birim müdürleri şehitlerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

sehit-kck.jpg

İlk önce Kilyos Mezarlığı’nda 15 Temmuz şehidi Çetin Can’ın mezarı ziyaret edilerek çiçekler bırakılıp dualar okundu. Daha sonra Yeniköy Mezarlığı’ında Uğur taşçı ve ardından 15 Temmuz gecesi Borsa İstanbul’un önünde darbecilere direnirken babasını arayarak "Baba ölmek var, dönmek yok. Hakkını helal et. Şehit olmaktan geriye dönüş yok" diyen 28 yaşındaki Fatih Satır’ın İstinye’deki mezarı ziyaret edildi.

sehit-ic1.jpg

DUALAR ŞEHİTLER İÇİN

Şehitlerin mezarları başında dua ettikten sonra, İstinye Neslişah Sultan Camii'nde Mevlit okutuldu. Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin birlik ve beraberlik mesajı verdi. Şehitlerin kabrine çiçekler bırakıldığı sırada bazı vatandaşlar göz yaşlarına hakim olamadı.

sehit-ic2.jpg

Bu haber toplam 7640 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT