Sarıyer, darbeye karşı tek yürek

Sarıyer, darbeye karşı tek yürek
Darbe girişimini protesto etmek amacıyla Sarıyer’de düzenlenen ‘Demokrasi Nöbeti’nde siyasi partilerin ilçe başkanları ve tüm kurumlar bir araya geldi. Herkes siyaseti bir kenara bırakıp demokrasi için konuştu.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) gerçekleştirdiği kanlı darbe girişimine karşı, tüm yurtta olduğu gibi Sarıyer’de de demokrasi nöbeti devam ediyor. Sarıyer Meydanı’nda devam eden demokrasi nöbetlerinde birlik ve beraberlik mesajları veriliyor.

Son olarak gerçekleştirilen demokrasi nöbetine; Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar, CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, MHP İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, Büyük Birlik Partisi eski İlçe Başkanı Hüseyin Koç, Vatan Partisi İlçe Başkanı Levent Şahin, Sivas Eski Milletvekili Selami Uzun, Sarıyer eski Kaymakamı Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve binlerce Sarıyerli katıldı. Yapılan konuşmalarda FETÖ darbe girişimi sert bir şekilde kınanırken, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

sariyer-nobet-kck.jpg

Ülkemizi; Suriye, Irak, Mısır, Libya yapmak istediler

Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, “15 gün önce Türk tarihinin gördüğü en hain kalkışma FETÖ  terör örgütüne mensup üniformalı teröristlerce Türk milletine ihanet kalkışması ile bu millet karşı karşıya kaldı. Türk milletini vergileri ile kedisine emanet etiği savaş uçaklarını, helikopterlerini, tanklarını silahları ellerinde Türk bayrakları olan vatandaşlara karşı kullanmaktan çekinmediler, haince saldırdılar. Ancak Cumhurbaşkanımızın büyük diyareti ile vatandaşlarımızı sokağa daveti ile bu kalkışma hakim kaldı. Yarım kaldı, Türk milleti iman dolu göğsüyle tankın önüne kendisini atmaktan çekinmedi. 237 kardeşimi şehit oldu, bu FETÖ hainleri TBMM bombalamaktan geri durmadılar, Cumhurbaşkanlığı külliyesini ve Emniyet Müdürlüğünü bombalamaktan geri durmadılar.  50 Özel harekat kardeşimizi lazer güdümlü füze ile şehit etmekten geri durmadılar, tankın karşında duran vatandaşlarımıza tank ateşi etmekten geri durmadı bu hainler, ama başarılı olamadılar, çünkü millet iradesinin önünde kimse duramaz. Sizler oylarınızla seçmiş olduğunuz hükümetimize, Cumhurbaşkanımıza sahip çıktını Allah sizden razı olsun, sizin bu davranışınıza bütün dünya gıpta ile bakıyorlar, bizi bir Suriye, bir Irak, Mısır, Libya yapmak istediler, 237 kardeşimiz şehit oldu ve Sarıyer bu tarih sayfalarında yerini aldı. Borsa binası bu hainler tarafından 15 Temmuz gecesi işgal edildi, başta emniyet müdürümüz olmak üzere gerekli her türlü müdahale yapıldı. Sarıyerli halkımızın en önce müdahale ettiler, Bütün ülkemizdeki emniyet mensuplarımızı tebrik ediyorum. Siyasi partilerimiz mesele vatansa gerisi teferruattır diyerek biz siyaseti yaparız ama vatanın birliği beraberliği ülkenin özgürlüğü bir kenara dediler ve bu hainler karşısında tek yürek olarak durdular.”

sariyer-nobet-1.jpg

Şükrü Genç; “Gün birlik ve beraberlik günü”

Demokrasi nöbetinde konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise, “çok acı günler yaşadık,bu bedelleri hep ödüyoruz, 15- 20 yılda bir bedel ödüyoruz,bu bedeller hep ağır oluyor, yine bir bedel ödedik, dilerim bu son olur. Demokrasiler eğer sağlam bir zeminde kurulursa siyaset yapılabilir, siyasi partiler var olabilir ve herkes demokratik bir ortamda yaşar, sağlam bir zemin bulamadığı bir anda başımıza nelerin geldiğini görüyoruz, yapılması gereken hepimize, sayın Cumhurbaşkanımızdan en son noktadaki vatandaşa herkesin sorumluluğunu tekrar önümüze koyması gerekiyor, bizler demokrasiye sağlam temellere kuracağız, bugün siyaset yapma günü değil, gün birlik beraberlik günü, hep beraber olma günü, gün sadece elleri birleştirme değil bütün gücümüzle bir arada durma günü. 15 Temmuz gecesinde olduğu ve sonrasında olduğu gibi, bizim yarınımızda ancak önce siyaset değil, önce insanlığı temel alacağız, birbirimizi dah çok seveceğiz, sevgiyi temel alacağız, fırtına ne kadar kuvvetli olursa olsun kayadan sadece tozunu alabilir, Sarıyer halkına zaten başından beri yıllardan beri çok büyük güvencim var, Demokrasi nöbetinizi sadece 15 Temmuz ‘dan buyana değil yıllardan beri tutuyorsunuz. Türkiye’nın bu kadar güzel bir köşesinde, aynı direncin, aynı inancın, aynı hassasiyetin devam edeceğine ve ettirileceğine en ufak bir şüphem yoktur, Sarıyer li iki kardeşimizi İstinye’den fatih kardeşimi ve Derbent’te can kardeşimi unutmayacağız. Onların ödediği can bedelini biz bir daha ödememe konusunda ama her an ödemeye hazır olarak, bir daha ödememek için burada andını içeceğiz“ dedi.

sariyer-nobet-2.jpg

Herkesin darbeye karşı tek yürek olduğu demokrasi nöbetinde  “Sarıyer’de Demokrasi Manifestosu” imzalandı.

Bu haber toplam 3046 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT