SAMADER'den açıklama

SAMADER'den açıklama
Sarıyer Malatyalılar Derneği Başkanı Serhan Bilgen yaptığı açıklamada, 2015 genel seçimlerinde 2. Bölgeden Milletvekili Aday Adayı olan hemşerileri Dr. Cengiz Alp’e tam destek verdiklerini söyledi.
İşte SAMADER'in açıklaması:
Saygıdeğer Sarıyerliler ve Malatyalı hemşerilerim bizler sivil toplum örgütler olarak birçok konuda sorumluluk taşımaktayız, bu sorumluluklarımızı yerine getirirken de zaman zaman sıkıntılar yaşamaktayız. Bu sıkıntılarımız maalesef toplumsal alanda sivil toplum örgütlerinin ötekileştirilmeye kadar götürülmesi noktasıdır, bu konuda ayrımcılıklar yapılarak ve yöresel kimlik tanımının içten içe belirginleşerek bazı özel tanımlar üretilmesine neden olan yaşamsal olaylardır. Bu konuda sivil toplum örgütleri yalnızlaştırılmamalıdır, sivil toplum örgütlerine destek verilerek azami dengelerin gözetilmesi gerekmektedir. Özellikle hemşeri dernekleri arasında farklılıklar yaratılarak etnik ve yöresel bazılı düşünce geliştirilmesi maalesef çok ciddi zaaflar yaratmaktadır. Bu konulara tüm kesimlerin dikkat etmesi ve ayrımcılığa fırsat vermemesi gerekir. Bizler Malatyalılar olarak yaşadığımız ve bulunduğumuz, Sarıyer coğrafyasındaki sorumluluklarımızı iyi bilmekteyiz sorumluluklarımızın oldukça fazla olduğunu da biliyoruz. Bu sorumluluklarımızı her yönüyle bilmekteyiz ve gerekli çalışmalarımızı bu yönde ele alarak toplumsal alanda hizmet vermekteyiz. Bu konuda bizleri destekleyen tüm hemşerilerimize üyelerimize ve Sarıyer halkımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. 
Özellikle sivil toplum örgütlerine karşı olumlu yaklaşım sergileyen ilçe yöneticilerimize ve özellikle de Sarıyer de yaşayan Malatyalılar olarak bizlere elindeki imkanları dahilinde yardımcı olan Sarıyer Belediye Başkanımız sayın Şükrü GENÇ' DE çok çok teşekkür ediyoruz. Sayın belediye başkanımızın yoğun çalışmaları içerisinde özellikle hemşeri derneklerine olan ilgisini ve yardımlarını da yakından biliyoruz. Bu yardımlarının ve desteklerini yöresel ayrımcılıklar yapamadan devam ettirmesini içtenlikle bekliyoruz, bu konuya da çok önem gösterdiğini de biliyoruz tekrar teşekkür ediyoruz . Sarıyer ilçesinde yapacağı tüm çalışmalarına destek vereceğimizi ve vermeye de devam edeceğimizi de buradan kamuoyu ile paylaşıyoruz.
Değerli Malatyalı hemşerilerim, saygıdeğer Sarıyerliler bilinildiği üzere önümüzdeki süreçte siyaset dünyası maalesef çok ciddi bir sürece girecektir. Bu süreci bizler yakından takip ediyoruz. Bizlerin daha önceki yaptığımız açıklamalarımızda belirttiğimiz gibi sivil toplum örgütlerinin siyaset üstü kurumlar olduğunu biliyoruz. 
Ne var ki bu konuda ciddi siyasi yapılanmaların yöresel anlamda farklı noktalar sürüklendiğini gördük ve görüyoruz. Özellikle Sarıyer de yaşayan Malatyalıların maalesef siyaset noktasında fazla önemsenmediğini ve siyasi noktalarda hemşerilerimize ortam sağlanmadığını ve siyasi temsil hakkı tanınmadığını görüyoruz, yaşıyoruz ve yaşadık. Bu siyasi yapılanmaları ve gelişen süreçleri tüm siyasi partiler açısından yapılan davranışları maalesef kabul etmiyoruz. Bizler Malatyalılar olarak önümüzdeki siyaset sürecini çok iyi değerlendireceğimizi siyasi partilerden aday olan hemşerilerimizi ve siyaset konumunda görev alan hemşerilerimizi destekleyeceğimizi ve gerekli girişimlerde bulunacağımızı ifade ediyoruz.
Özellikle 2015 yıl içerisinde yapılacak olan Milletvekilliği genel seçimlerinde 2.bölgeden aday adayı olacak hemşerilerimizin yaşayacağı durumları yakından takip edeceğimizi ve hemşerilerimizi bu yönde desteğe çağıracağımızı da kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Bir konuyu da Özellikle de 2011 yılında yapılan Milletvekili seçimlerinde bu bölgeden seçilen siyasi parti milletvekillerinin birçoğunu hemşerilerimiz tanımadığını ve bizlere karşı sorumluluk içerisinde hizmet vermediklerini yöresel ayrımcılık yaptıklarını da biliyoruz. Şuana kadar hiçbir milletvekilinin derneğimizi ziyaret etmediğini derneğimizle de görüşme yaparak hemşerilerimizin yaşadıkları sorunlarına el atmadıklarını da yakından biliyoruz. Yaşadığımız süreç itibariyle bu yıl içerisinde 2015 yılında yapılacak Milletvekilliği seçimleri biz Malatyalılar açısından çok önemli olacaktır. Özellikle 2. bölgeden aday adayı gösterilecek hemşerilerimize sahip çıkarak onların yakın destekçisi olacağımız hususu da dikkatlerden kaçmamalıdır. Bu konuda tüm siyasi partilere çağırımız bizlerin bu hassasiyetlerini dikkate almalarıdır.
Dolaysıyla şuanda net bir şekilde belirteceğimiz husus şudur; 2015 yılında yapılacak olan Milletvekilliği genel seçimlerinde Sarıyer ilçesinden 2. Bölgeden Cumhuriyet Halk Partisinden Milletvekilliği aday adaylığını açıklayan Malatyalı hemşerimiz iş adamımız ve siyasetçimiz sayın Dr. Cengiz ALP'İ bu kararı nedeniyle destekleyeceğimizi ve bu süreçte Malatyalı hemşerilerimizin destek vereceğine inanıyoruz ve bekliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisinin bu konuda ciddi biçimde bu kararı ele alarak değerlendireceğini ve Sn. ALP'İ TBMM taşıyacağına inanıyoruz. Sarıyer Malatyalılar Derneği olarak sayın Dr. Cengiz ALP'E başarılar diliyor ve siyaset yolunun açık olmasını temenni ediyoruz. Bu işin yakın takipçisi olacağımızda kamuoyu ile paylaşıyoruz.
Saygı değer Malatyalı hemşerilerimiz ve çok değerli Sarıyerliler Bizler dernek yöneticileri olarak maalesef kamuoyundan bizlere ulaşan olumlu ve olumsuz değerlendirmeleri ve gelişmeleri zaman zaman basın yoluyla sizlerle paylaşıyoruz. Yaşanılan sorunlar sadece siyasi sorunlar değildir, biz derneklerin çok büyük sorunları var özellikle ekonomik sorunlarımız maalesef çok ciddi boyuttadır. bunların altından kalkmakta maalesef zor oluyor dolaysıyla dernekler sadece üye aidatlarıyla yönetilmiyor, dernekler bağışlar ve desteklerle ayakta kalarak işlevlerini yürütüyor, bizlerde şuanda bu sıkıntıları yoğun şekilde yaşamaktayız yaşadığımız bu önemli sorunlara hemşerilerimizin ve Malatyalı iş adamlarımızın katkı sunmalarını bekliyor ve teşekkür ediyoruz.Bu konuda duyarlı davranacak hemşerilerimizi bekliyoruz. 
Saygı değer Malatyalı hemşerilerimiz ve çok değerli Sarıyerliler bizler basın yoluyla bu tip açıklamalarımızı sürdüreceğiz dolaysıyla bu açıklamamızı sizlere ulaştıran basın çalışanı arkadaşlarımıza ve temsilcilerine çok teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.
Sözlerimize son verirken Sarıyer de ikamet eden ve etmeyen tüm Malatyalı hemşerilerimize selam ve saygılarımızı gönderiyoruz. Sarıyer e hizmet vermek bizleri için büyük bir görevdir, bizlerde sivil toplum örgütü olarak bu görevimizin de bilincindeyiz.
Bizler Sarıyer'i çok ama çok seviyoruz, önce Sarıyerliyiz, daha sonra Malatyalıyız.
Sarıyer Malatyalılar Derneği (SAMA-DER) 
Yönetim Kurulu Başkanı
Serhan BİLGEN

Bu haber toplam 2237 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT