Saadet'ten nikâh salonu açıklaması

Saadet'ten nikâh salonu açıklaması
Saadet Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı, Sarıyer Belediye Meclisi’nde yaşananlar ve nikâh salonu ile ilgili açıklama yaptı.

İlçe Başkanı M. Gazi Kılıç açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
Son günlerde güzel Sarıyer’imizde arzu etmediğimiz olaylar yaşanmaktadır. Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında siyasi polemikler yaşanmakta ve bu yüzden de Sarıyer Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi karşı karşıya gelmektedir. Evvelki hafta Sarıyer belediye meclisinde İstinye tersane alanının tahsisi hususunda yapılan konuşmalar siyasi nezakete yakışmamakta aynı zamanda kanun ve yönetmeliliklere herkesten önce uyması gereken Belediye başkanına yakışmamaktadır.

Son olarak Darüşşafaka metro istasyonu üzerine Sarıyer Belediyesi tarafından yapılacak olan Nikah Salonu ve Kültür Merkezi inşaatı şantiye çadırının Büyükşehir Belediyesi zabıtalarınca 04.00 de kaldırılması ve sonunda yaşanan olaylar bizleri olduğu kadar tüm Sarıyerlileri de fevk halede üzmüştür. Buradan Sarıyer Belediye Başkanı’na, Büyükşehir Belediye Başkanı’na, Cumhuriyet Halk Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticilerine sesleniyoruz; kendi siyasi hesaplarınız yüzünden Sarıyerlileri mağdur etmeyin. Bugün Büyükşehir Belediyesi zabıtaları ile Sarıyer Belediyesi zabıtalarını karşı karşıya getirtip kavga ettiriyorsunuz böyle giderse bir sonraki aşama seçmenleriniz karşı karşıya gelecek ve bu kavgadan kimse kazançlı çıkmayacağı gibi kaybedeni de Sarıyerliler olacaktır.

Burası bir hukuk devletidir. Güç kuvvet ancak hukuki aşamalar tüketildikten sonra mahkeme kararı neticesinde kolluk kuvvetleri devreye girer aksi durumlarda hak mahrumiyetlerinin yaşanması kaçınmaz olur. Mülki amirler kanunların uygulanmasında herkesten daha hassas olmalıdırlar. Eğer yöneticiler kanun ve yönetmelikleri tanımaz ve uygulamazlarsa orda huzur ve istikrar olmaz. Buradan Büyükşehir Belediyesi ve Sarıyer Belediyesi yöneticilerine sesleniyoruz, şu an sorumlusu olduğunuz makamlar sizin siyasi partilerinizin malı değil, millet adına görev yaptığınız yerlerdir. Lütfen yapacağınız işlerde yandaşa şirin görünmeyi değil, millete hizmeti esas alın ve bulunduğunuz o makamları siyasi hırslarınıza alet etmeyin.

Devlet terbiyesine yakışan, iki partinin de siyasi hesaplarını bir kenara bırakıp; karşı karşıya gelmek yerine, omuz omuza verip bir an evvel Nikâh Salonu ve Kültür Merkezi’nin Sarıyer halkının hizmetine sunulması için çalışmaktır.

Bu düşüncelerle tüm tarafları hukuk kurallarına uymaya davet ediyor ve Sarıyer halkı adına aşağıdaki soruların cevaplarını yetkililerden bekliyoruz.

1) Darüşşafaka metro istasyonunun üzeri Sarıyer Belediyesi’ne tahsis edilmiş midir? Tahsis edildiyse hangi şartla verilmiştir?

2) Sarıyer Belediyesi Nikâh Salonu ve Kültür Merkezi inşaatının başlaması için gerekli izinleri almış mıdır?

3) Büyükşehir Belediyesi, Sarıyer Belediyesi kendi partisinden olmadığı için bu hususla ilgili işlerde güçlük çıkarmakta mıdır?

4) Sarıyer Belediyesi inşaatla ilgili gerekli izinleri almadan şantiye kurdu ise Büyükşehir Belediyesi şantiye kurulurken müdahale etmeyip niçin 04.00 ‘e kadar beklemiştir?

5) Sarıyer Belediyesi Nikah Salonu ve Kültür Merkezi inşaatı ile ilgili yasal sorumluklarını yerine getirmeyip bu hadiseden siyasi rant mı elde etmek istemektedir?

6) Her iki belediyede zabıtalarını karşı karşıya getirmeden önce kurumlar arası gerekli yazışmaları yapmışlar mıdır?
Saygılarımızla Sarıyer kamuoyuna duyurulur.

M. Gazi KILIÇ
Saadet Partisi Sarıyer İlçe Başkanı

Bu haber toplam 1609 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT