Nizamettin Günel: Sarıyer'de gücünü halktan alan bir başkan var

Nizamettin Günel: Sarıyer'de gücünü halktan alan bir başkan var
CHP Grup Başkanvekili Nizamettin Günel, AK Partili meclis üyelerinin faaliyet raporu eleştirilerine hizmetlerle cevap verdi.

Faaliyet raporunun görüşüldüğü meclis toplantısında söz alan CHP Grup Başkanvekili Nizamettin Günel, AK Partili meclis üyelerinin eleştirilerine, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in 9 yıllık hizmetleriyle cevap verdi. “Gücünü halktan alan, çalışmaktan ve halka hizmet etmekten başka bir düşüncesi olmayan bir belediyenin 9 yıllık başarısı ortadadır” dedi.

Halkın verdiği destekle bu günlere geldi

9 yıldır görevine devam eden Şükrü Genç’in yapmış olduğu çalışmalar sonucunda Sarıyer nezdinde büyük takdir ve halkın güvenini kazandığını söyleyen Nizamettin Günel, AK Parti grubuna dönerek, “Kim ne söylerse söylesin güneş balçıkla sıvanmaz, o nedenle Şükrü Başkan’a yapılan hakaretler kesinlikle halk tarafından karşılık görmeyecektir. Bunu herkes böyle bilsin. Başkanımız 2009’da önüne dikenli ve engebeli yolların çıkacağı bilinciyle çalışmalarına başlamış ve tüm engelleri halkın vermiş olduğu destekle tek tek aşarak bugünlere gelmiştir” dedi.

Tüm belediye başkanlarının hayallerini Şükrü Genç gerçekleştirdi

Sarıyer’e kazandırılan belediye hizmet binasını örnek veren Günel, “33 yıl öncede Büyükdere’de küçük bir binada başlayan belediyecilik serüveninin geldiği en son nokta içinde bulunduğumuz kampüstür. Bu kampüs gelmiş geçmiş tüm başkanların hayal ettiği ama gerçekleştiremediği ne mutlu ki, bizim dönemimizde Şükrü Başkan gerçekleştirmiş ve bu gururu bize yaşatmıştır. Meclis toplantı salonlarımız bile ne büyük bir aşama kaydettiğimizin en büyük göstergesidir. Sarıyer Merkez’de küçük bir salondan Yaşar Kemal Kültür Merkezi’ne oradan da bu devasa binaya geçmiş bu kadar kısa zaman zarfında bu kadar büyük gelişme sağlayabilecek bir belediye henüz olmamıştır” diye konuştu.

YKKM engellere rağmen yapıldı

CHP’li Günel sözlerine şöyle devam etti; “Yaşar Kemal Kültür Merkezi yapıldığı zaman buranın çürük olduğu iddiasıyla Büyükşehir’e gidilerek bu binanın yapılmaması için her türlü baskı yapıldı. Büyükşehir zabıtaları alana döktüğümüz keresteleri araçlarına koyarak götürdüler. Halk geldi ve gece-gündüz demeden nöbet tuttu ve o bina tüm engellemelere rağmen o şekilde kuruldu.”

Sarıyer Akademi gurur kaynağımız

Sarıyer Akademi’nin kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Günel, “Gücünü halktan alan, çalışmaktan ve halka hizmet etmekten başka bir düşüncesi olmayan başkanımız Kültür Merkezi’nin alt katını kiraya vermek yerine öğrencilere ücretsiz kurs vermek adına bir akademi oluşturdu. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle kursa gidemeyen Sarıyerli öğrencilerimiz orada almış oldukları eğitimlerle Türkiye’nin en büyük üniversitelerinde eğitim almaya başlamışlardır. Bu bizim açımızdan gurur verici bir gelişmedir. Bu konudaki emekler hiçbir zaman göz ardı edilmemelidir” dedi.

Bizim tapu vermemizi İBB neden engelliyor?

Konuşmasında Sarıyer’in mülkiyet sorununa değinen Günel, İBB’nin sorunun çözümü noktasında kendilerine engel çıkarttığını belirterek, “Maltepe, Kartal tapu veriyor Sarıyer neden vermiyor diyorsunuz? Asıl bunun hesabını biz sizden sormalıyız? Oralar verirken bizim tapu vermemizi neden engelliyorsunuz?” diye sordu.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 8551 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT