Meclisin gündemi Armutlu oldu!

Meclisin gündemi Armutlu oldu!
Sarıyer'de, FSM'nin tekrar “riskli alan” ilan edilmesi Sarıyer Belediye Meclis toplantısının da gündemine oturdu.

Geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu kararı ile Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nin “riskli alan” ilan edilmesi Sarıyer Belediye Meclis toplantısının da gündemine oturdu. Sarıyer’deki gecekondularda oturan vatandaşlar karardan dolayı AK Parti grubuna tepki gösterdi. 

Geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edilen Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nin sakinleri ve Sarıyer’deki gecekondularda oturan çok sayıdaki vatandaş, Sarıyer Belediye Meclis toplantısını izledi. CHP grubu ve toplantıyı izleyen vatandaşlar Bakanlar Kurulu kararından dolayı zaman zaman AK parti grubuna tepki gösterdi. Salih Bayraktar başkanlığındaki AK Parti grubu ise konuya sessiz kaldı.

gokan-zeybek-sariyer-002.jpg

Gökan Zeybek; “Halkımızın yanında olacağız”

CHP Grup Başkanı Gökan Zeybek ve Meclis Üyesi Mustafa Bakır mecliste yaptıkları konuşmalarda, Bakanlar Kurulu kararı ile ilgili AK Parti grubuna sert eleştirilerde bulundular. Sarıyer’deki yüzbinlerce insanın taşıdığı şüpheyi ve duyduğu telaşı CHP meclis grubu olarak paylaştıklarını belirten Gökan Zeybek; ”AK Parti hükümeti tarafından geçtiğimiz yıllarda FSM ve Derbent gibi mahallelerimizin afet riskli alan ilan edilmesi, mahalle sivil toplum kuruluşlarımızın demokrasi mücadelesinin sonucunda iptal edilmişti. 6 Aralık tarihinde FSM’nin başbakan ve tüm bakanların kararıyla yeniden afet riskli alan ilan edilmesi sonucunda Sarıyer’de yüzbinlerce insanın taşıdığı şüpheyi, duyduğu telaşı biz CHP Meclis grubu olarak burada anlıyoruz. Bu meseleyle ilgili halkımızın yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

sariyer-belediye-meclisi-001.jpg

“Sarıyer’deki gecekonduları size yedirtmeyeceğiz”

AK Parti grubuna seslenen Zeybek, “İstanbul’un en güvenilir arazisine sahip, en sert agreganın çıktığı yer Sarıyer bölgesidir. Üretim kapasitesi düşmüş, ciddi bir biçimde ekonomik sıkıntılara girmiş olan yandaş müteahhitlerinize ucuz ve satılabilir arazi üretmek için yine Sarıyer’e gözünüzü diktiniz. Sarıyer’in gündemi budur, bu gündemi değiştirmenize izin vermeyeceğiz. KHK’larla, bakanlar kurulu kararlarına rağmen Sarıyer’deki gecekondu mahallelerini vallahi de billahi de size yedirtmeyeceğiz” diye konuştu.

mustafa-bakir-sariyer-001.jpg

Mustafa Bakır; “Bu gecekondulardaki insanlar 15 Temmuz’da sokaklara çıkıp canını verdi”

Sarıyer’deki gecekondu mahallelerinin riskli alan ilan edilmesine bir tepkide Meclis Üyesi Mustafa Bakır’dan geldi. “15 Temmuz’da insanlar o gece dışarı çıktılar devletini milletini savundular, canlarını verdiler. Demokrasi şehidi dediniz. Gerçek demokrasi şuan Derbent ve FSM’ye lazım. O insanlara sadece o gün değil, bugün de demokrasi lazım. Derbent’te o gece bir vatandaşımız şehit oldu. Şimdi o şehit kardeşimizin annesine gidip nasıl diyeceksiniz ki; “Kusura bakmayın demokrasi böyle işliyor, evinizi başınıza yıkacağız” Bunu nasıl yapacaksınız siz ya?”

“FSM ve Derbent’te sandık koyun halkın kararına bakın”

AK Parti grubuna seslenen Bakır, “Referandum yapmayı çok seviyorsunuz, FSM ve Derbent’e de getirin sandığı koyun, halkın kararına bakın. Halkı halkla yönetmek böyle olur. Şükrü Başkanımız ne dedi, “Halkıma rağmen hiçbir şeyin altına imza atmayacağım”. Aynı hassasiyeti sizden de bekliyoruz. Devletin kapılarında dolaşan müteahhitler mi daha iyi, siz mi daha iyisiniz göreceğiz bakalım” dedi.

AK Parti grubu ve İlçe Başkanı Salih Bayraktar konuya sessiz kalırken, toplantı salonunu dolduran vatandaşlar da tepki gösterdiler.

İlgili Haberler

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 4869 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT