FSM’de yüzlerce kişi “Riskli Alan” kararını protesto etti

FSM’de yüzlerce kişi “Riskli Alan” kararını protesto etti
Geçtiğimiz günlerde ikinci kez Bakanlar Kurulu Kararı ile riski alan ilan edilen Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde toplanan yüzlerce kişi karara tepki gösterdi. 

Danıştay’ın iptal kararından sonra ikinci kez riski alan ilan edilen FSM’de mahalle sakinleri karara tepkili. Pazar günü toplanan halk kararı protesto ederken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne itiraz dilekçeleri vermesi kararı alındı. Yüzlerce kişinin katıldığı toplantıda konuşan FSM Muhtarı Osman Karaçam, Baltalimanı Muhtarı Ali Haydar Aslan ve dernek yöneticileri halka bilgi verdi.

Muhtar Karaçam; “Evinize yurdunuza sahip çıkın”

Vatandaşların toplandığı meydanda bir konuşma yapan Fatih Sultan Mehmet Mahalle Muhtarı Osman Karaçam, mahallenin 6306 sayılı yasa ile 6 Aralık’ta riskli alan ilan edildiğini hatırlatarak, daha önce mahalle adına açtıkları davayı kazandıklarını söyledi. Bölge bölge toplantılar yaparak mahalleyle ilgili alınan kararları vatandaşlara anlattıklarını söyleyen Karaçam, “Evinize yurdunuza sahip çıkın. Hepinize sesleniyorum. Komşu olarak birlik beraberlik içinde yaşayalım. Kimseyi üzmeden kimseyi kırmadan evimizin yuvamızın mutluluğu için birlik beraberlik içinde çalışalım. Mahallemiz tekrar riskli karar olarak ilan edildi. Bu riskli karar şakaya gelecek bir iş değil.”dedi. Komisyon oluşturacaklarını belirten Muhtar Karaçam, “Ben mahalleme, evime, yuvama sahip çıkmak istiyorum diyen varsa muhtarlıklarımıza gelerek komisyonlarda görev alsın. Beraber mahalle temsilcileri oluşturup, heyetler kurup çalışacağız.”dedi.

Muhtar Arslan; “ Bizi buradan tahliye etmek istiyorlar”

Daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na karşı dava aştıklarını ve kazandıklarını belirten Baltalimanı Muhtarı Ali Haydar Aslan ise, “ Şimdi yeniden riskli alan olarak ilan edildi. Aramızda bazı arkadaşlar toplantılar şunları söylüyorlar. Bize şunu verecekler bunu verecekler. Arkadaşlar kesinlikle bize bir şey vermeyecekler. Bizi buradan tahliye etmek istiyorlar. Buranın mülkiyet sahipleriyle konuşacağız diyorlar. Buranın mülkiyet sahibi tanımlanırken biz orda yokuz. Büyükşehir Belediyesi var. İstanbul Teknik Üniversitesi, Kızılay ve şahıs tapuları var. Bunlarla proje yapmaya çalışıyorlar ve diyorlar işgalciler isterse konut sahibi olacak 20 yıl vadeyle. Ve şunu diyorlar. Burayı boşaltacaksınız. Kiraya gideceksiniz. En fazla enkaz bedeli 100 lira. Buradan yapılan bir dairenin fiyatını siz belirleyin. Bir trilyondan aşağı size buradan ev vermezler.”dedi.

Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne itiraz dilekçeleri verilmesi yönünde karar alındı.

İlgili Haberler

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 4686 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT