Kilyos sahiline yığılan molozun sırrı belli oldu

Kilyos sahiline yığılan molozun sırrı belli oldu
Kilyos ve Kısırkaya arasındaki uzun sahil şeridinde tam bir çevre felaketine yol açan molozların sırrı ortaya çıktı.

Kilyos ve Kısırkaya arasındaki uzun sahil şeridinde tam bir çevre felaketine neden olan molozların döküm alanının çökmesi sonucunda denizde dağıldığı ortaya çıktı.

Cumartesi günü Kilyos sahil şeridini kaplayan tonlarca inşaat molozunun nereden geldiği ortaya çıktı. İddialara göre; Eyüp Belediyesi’ne bağlı Çiftalan Köyü ile Ağaçlı Köyü arasında bulunan döküm alanını çöktü. Çökmenin etkisiyle denizin ortasına doğru kayan ve su yüzüne çıkabilen, ytong, boru, ahşap, strafor ve poşet gibi hafif inşaat malzemeleri lodosunda etkisiyle sahile vurdu.

Kamyon denizde kayboldu iddiası

Sarıyer Manşet Gazetesi’nin edindiği bilgilere göre; döküm alanındaki çökmeden dolayı moloz taşıyan bir kamyonun da denize düşerek kaybolduğu iddia ediliyor.

kilyos-moloz-cevre.jpg

Onlarca kamyon moloz toplandı

Kilyos ve Kısırkaya arasındaki uzun sahil şeridinde tam bir çevre felaketine neden olan olayda belediye ekiplerince 10 kamyonun üzerinde molozun toplandığı belirtiliyor.

BAŞKAN GENÇ’TEN, ÇEVRE FELAKETİNE KARŞI İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, çevre felaketi yaşayan Kilyos sahil boyunda incelemelerde bulundu. Konuyla ilgili denizi kirleten materyallerin döküm alanlarından geldiğini düşündüklerini belirterek “Çevre felaketine neden olanlara karşı tüm yetkilileri göreve davet ediyorum. Bununla birlikte başta İBB olmak üzere tüm ilçe belediyelerini, çevre konusunda işbirliği yapmaya davet ediyorum. Gelin bu suçluları birlikte bulup, gerekli yasal yaptırımları uygulatalım. Toplumun ortak değerlerini, denizi ve çevreyi birlikte koruyalım” dedi.

Bu haber toplam 8206 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT