İstanbullu ailesinin acı günü

İstanbullu ailesinin acı günü
68 kuşağının bilinen isimlerinden Kürşat İstanbullu hayatını kaybetti.

68 kuşağının Sarıyer’deki bilinen isimlerinden Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Babur İstanbullu’nun ağabeyi ve Betül İstanbullu’nun kayınbiraderi Kürşat İstanbullu Almanya’da kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybetti.

Kürşat İstanbullu kimdir?

21 Haziran 1950’de Kayseri Develi’de doğan Kürşat İstanbullu liseyi Sarıyer’de okudu. Sarıyer lisesinden mezun olan İstanbullu aynı yıl edebiyat fakültesi felsefe bölümüne girdi. 68 kuşağının hareketli dönemlerinde Deniz Gezmis’lerle gözaltına alındı. Daha sonra Behçet Kemal Çağlar Lisesi’nde öğretmenlik yaparken gözaltına alınana İstanbullu bu kez Erzurum’a sürüldü. Hareketli bir siyasi dönem geçiren İstanbullu öğretmenliği bırakarak;  Cumhuriyet, Yenigundem ve İletişim Yayınları’nda gazetecilik yaptı. 12 Eylül’de gözaltına alınan ve 3 ay hapis yatan İstanbullu GÖZALTINDA KAYBOLANLAR... UZUN KOYNUNDA DA BİTER AÇLIĞIMIZ kitaplarını yazdı. Almanya’da yaşadığı dönemde de gazetecilik yapan İstanbullu geçirdiği kaza sonucunda uzun süre komada kaldı. Komadan çıksa da sağlığına bir türlü kavuşamayan İstanbullu kalp yetmezliği sonucunda hayata veda etti.

Sarıyer Manşet Gazetesi olarak Kürşat İstanbullu’ya Allah’tan rahmet İstanbullu ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz. 

Bu haber toplam 8605 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT