FETÖ'nün ihanet arşivi Sarıyer'de yakalandı

FETÖ'nün ihanet arşivi Sarıyer'de yakalandı
FETÖ belgelerini Sarıyer'de depolayan örgüt üyeleri imha kararı aldıkları dökümanları kamyona yüklerken suçüstü yakalandı.

Fetullahçı Terör Örgütü belgelerini Sarıyer'deki bir hücreevinde depolayan FETÖ'cüler, artan operasyonlar yüzünden imha kararı aldı. FETÖ’cüler kolileri kamyona yüklerken suçüstü yakalandı.

İstanbul Mali şube ekipleri, TUSKON'a yönelik yaptığı FETÖ operasyonunda tüm arşivin örgüt üyeleri tarafından kaçırıldığını belirledi. Mali polis, yaptığı teknik ve fiziki takipler sırasında, TUSKON’un muhasebe kaydı, kayıt defteri gibi tüm arşivinin bulunduğu evrakların FETÖ üyeleri tarafından 15 Ağustos'ta Sarıyer’de bir ev kiralanarak saklandığı belirlendi.

Yapılan teknik takiple FETÖ üyelerinin arşivi imha etmek için Kartal’da kağıt kıyma makinesi araştırdığı belirlendi. TUSKON’un arşivini bir kamyona yükleyerek Kartal’a götürüldüğü bilgisini alan polis ekipleri operasyon için harekete geçti. Polis, Kartal’da evden eve nakliyat yapmakta kullanılan bir kamyonu durdurarak arama yaptı.

Aramalarda vize ve kaşeler bulundu 

AKŞAM'ın haberine göre; kamyon içerisinde TUSKON’un aylardır sır gibi saklanan 50 koli içerisinde arşivine ulaşıldı. FETÖ üyelerinin fahri konsolosluk yaptıkları ülkelere ait vize ve kaşeler, çok sayıda çek ve senet, dijital evrak ele geçirildi.

BEYAZ SARAYLI MÜHÜR GÖNDERDİ

Ele geçirilen arşiv arasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "tehdit edildiği" konuşmayı ayakta alkışlayan işadamlarının ıslak imzalı hazirun belgeleri de bulunuyor. Arşiv belgeleri arasında, ABD Beyaz Saray ziyaretleri sırasında hediyelik eşya olarak satılan, “beyaz saray mührü” de bulundu. Örgütün bu hediyelik eşyalar ile iş adamlarına ABD'ye yakın olduklarının imajı verilmeye çalışıldığı iddia edildi. Ele geçirilen arşiv belgeleri arasında bulunan server, dijital veriler, gelir gider ve muhasebe evrakları da incelemeye alındı.

Sarıyer'de FETÖ'den kimler tutuklandı! İşte o isimler...

FETÖ'nün Sarıyer'deki okulu himmet üssü çıktı

FETÖ'nün 'Sarıyer İmamı' Muzaffer Taşkın tutuklandı!

Bu haber toplam 4131 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT