Sarıyer'de FETÖ'den kimler tutuklandı! İşte o isimler...

Sarıyer'de FETÖ'den kimler tutuklandı! İşte o isimler...
Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü, Sarıyer'de FETÖ operasyonu kapsamında tutuklananların isimlerini açıkladı.

FETÖ soruşturması kapsamında Sarıyer’de gözaltına alınan 19 kişiden 4’ü tutuklanırken, 15 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Türkiye genelinde 11 ilde ve İstanbul genelinde 10 farklı ilçede gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 5 bayan, 14 erkek şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştı. İstinye’deki FETÖ'ye ait olan Ufuk Okulları (Fatih Koleji); genel müdürü, okul müdürleri ve yardımcılarının da aralarında olduğu şahıslar tarafından üst olarak kullanıldığı ortaya çıktı.

Sarıyer’de FETÖ’den gözaltına alınanlar

Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan şahısların; Muzaffer Taşkın ,Ömer Özdemir, Aysun Çankaya, Derya Zevi, Esra Mungan, Gülçin Sarı, Ünal Şenel, Kadir Akbaş, Mustafa Ceylan, Yasin Hastürk, Zekeriya Kurt, Atilla Kaya, Eyüp Ağsez, Gürkan Aldemir, Salih Aygün, Altay Özcan, Selahattin Akbal, Ahmet Haşim Dursun oldukları öğrenildi.

Evlerinde 1 Dolar bulundu

Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda, (Örgüt Lideri tarafından örgüt üyelerine hediye olarak gönderilen bereket parası, ayrıca örgüt üyelerinin örgüt içerisinde birbirlerini tanımalarını sağlayan araç olarak kullanılan) A serisi 1 Dolar, örgütün elebaşı Fetullah Gülen’e ait kitaplar, bu örgüte ait örgütsel dokümanlar, şahıslara ait dijital materyaller ele geçirildi.

"Tanıdığınız varsa gardiyan yapalım"

Örgüt üyeleri arasında “Cemaat üyelerine, tanıdığınız var ise gardiyan yapalım” denildiği, yapılan soruşturmalarda ve alınan ifadelerde örgüt üyeleri okullarda kurban ve himmet parası topladıkları, okullarda örgüt elebaşına ait kitapların okutulduğu sohbetlerin yapıldığı belirlendi.

ByLock programını kullandıkları tespit edildi

Ayrıca yapılan soruşturmada örgüt üyeleri kendi aralarında kriptolu mesajlaşma programı olan ByLock programlarını kullandıkları, örgüt mensubu kişiler örgüt içerisinde hiyerarşi olarak daha yüksekteki kişiler tarafından kişisel profilleri aracılığıyla kataloglardan seçilerek evlendirildikleri tespit edildi.

2014’te AK Parti’ye oy vermeyin telkini

Gözaltına alınanların; 2014 yılı sonrasında seçimlerde AK Parti’ye oy verilmemesi yönünde siyasi telkinde bulundukları, örgüt üyelerine 2014 yılı sonrasında başka bankalardan kredi çekmeleri, altınlarını bozdurmaları, evlerini arabalarını satarak tüm paralarını Bank Asya'ya yatırılması yönünde telkinde bulundukları belirlendi.

Öğretmenlerin maaşlarından himmet kesintisi

Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı devlet okullarında görevli öğretmenlere sohbetlerin FETO’ye ait okullarda gerçekleştirildiği, FETÖ/PDY ‘ye ait okullarda çalışan öğretmenlerin maaşlarından maaşlar yatırılmadan önce himmet veya kurban yardımı paralarının kesilerek maaşların dikkat çekmeyecek şekilde yatırıldığı tespit edildi.

Amerika’ya giden öğrencileri FETO ile görüştürmüşler

Amerika'ya dil eğitimi için giden öğrenci ve öğretmenleri randevu aldırarak örgüt elebaşı Fetullah Gülen ile görüştürdükleri, FETÖ/PDY’ye bağlı okullarında çalışan öğretmenlere zorunlu şekilde Zaman ve Sızıntı’ya üye yapıldığı belirlendi.

Örgüt üyelerine sosyal medya zorunluluğu

Örgüt mensuplarından hepsine facebook ve twitter hesabı açılmasının zorunlu hale getirildiği, bu sosyal medya hesaplarından cemaate ait yapılan saldırıların önüne geçilmesi ve kamuoyu algısı oluşturmak için tepki twitleri ve paylaşımların yaptırıldığı, FETO/PDY ‘ye bağlı okullarda 17-25 Aralık süreci sonrasında örgütün gizlenmek için yer altına inmeye başladığı, okullarda örgütsel dokümanları kaldırmaya başladıkları anlaşıldı. 

4 kişi tutuklandı

Yapılan soruşturma kapsamında Sarıyer Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadeler alınan şüpheliler mahkemeye sevk edildi. Mahkeme tarafından Muzaffer Taşkın, Ömer Özdemir, Ünal Şenel ve Gürkan Aldemir tutuklanırken, 15 şahıs ise yurt dışına çıkmama şartıyla adli kontrolle serbest bırakıldı. 

Bu haber toplam 12517 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT