FETÖ'nün Sarıyer'deki okulu himmet üssü çıktı

FETÖ'nün Sarıyer'deki okulu himmet üssü çıktı
Sarıyer'de gerçekleştirilen FETÖ operasyonunda 4 kişi tutuklandı. Sarıyer'deki Fatih Koleji örgütün himmet toplama üssü olarak kullanıldığı belirlendi.

Sarıyer’de düzenlenen FETÖ operasyonlarda gözaltına alınan 19 örgüt üyesinden 4'ü tutuklandı. Örgütün Sarıyer'deki Fatih Kolejini himmet toplama üssü olarak kullandığı tespit edildi.

Örgütün "Sarıyer imamı" olarak bilinen Muzaffer Taşkın ile kapatılan Süleyman Şah Üniversitesi Genel Sekreteri ve Fatih ile Ufuk kolejleri yöneticisi Ö. Ö’nün de aralarında bulunduğu 5'i kadın 19 şüphelinin telefonlarında ByLock iletişim programı tespit edildi.

Öğretmenlerden tayin tehdidi ile himmet toplamışlar 

Örgütün Sarıyer'deki Fatih ve Ufuk kolejlerini himmet toplama üssü olarak kullanıp, misafir olarak toplantılara çağrılan ve örgüt üyesi olmayan öğretmenlerden tayin tehdidiyle zorla himmet topladığı tespit edildi. Yapılan soruşturmalarda, örgütün ilçede faal olarak görev ve propaganda yapan bazı isimlerine ulaşıldı. Örgüt yapılanmasının Sarıyer'de FETÖ'ye ait 2 okulda bir araya geldiği belirlendi. Örgütün üst düzey imamlarının toplanma noktası olan bu okullarda, milli eğitimde görevli müdür ve öğretmenlerin de toplantılara çağrıldığı ardından ise tayin tehdidiyle zorla himmet ve kurban ödemeye mecbur bırakıldıkları tespit edildi.

Operasyon sonrası yakalanan şüphelilerden örgütün Sarıyer İmamı olduğu iddia edilen M.T ile birlikte 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, şüphelilerden bir şahıs savcılık sorgusunun ardından, 14 şahıs hakkında yurt dışına çıkmamak kaydıyla adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Dipnot: Daha önce bu haberin içinde yer alan fotoğrafta bulunan bazı kişilerin haberle ilgisi olmadığından fotoğraf yayından kaldırılmıştır.

Bu haber toplam 6924 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT